LG Koelkast IJsmachine storing

Michel LGKoelkast

 • #1
Hoi,
Ik heb een 10 jaar oude amerikaanse koelkast van LG type GW-L227YVQA.
Jaren heb ik zonder problemen de ijsmachine (met filter er tussen) kunnen gebruiken. Maar sinds een paar maanden kantelt deze zichzelf niet meer om vervolgens te vullen met water.
Van de ene op de andere dag was het klaar.
Als ik de koelkast helemaal uit/aan zet, stekker eruit = geen resultaat.
Wanneer ik alleen de ijsmachine uit en aan zet = geen resultaat.
Als ik de resetknop achter/onder de ijsmachine indruk, deed de ijsmachine voorheen altijd zijn werk, maar nu hoor je enkel een <ping> en gebeurd er niks.
De waterdruk van toevoer is zeer krachtig en dus geen probleem.
De waterdispenser doet het prima. De ijsmolen om blokjes er uit te krijgen werkt ook.

TOTDAT een week of 3 terug de koelkast in het display aangaf dat het filter vernieuwd moest worden (dit komt periodiek naar boven), een 3 seconde reset via de light button is dan nodig om de boel weer werkende te krijgen (ik voerde dit toch maar uit terwijl de ijsmachine al maanden niet meer werkt) en tadaaa ineens ging de ijsmachine weer zijn werk doen, ijsklontjes legen, vullen met water, ijs maken tot de bak vol is; zoals het hoort dus. Ik blij, soms lost het zichzelf op! ...maar voor een week of 3 dus.
Ik heb het filter (wat met onze water kwaliteit helemaal niet nodig is) inmiddels verwijderd om te zien of deze een storing veroorzaakt (heeft er niks mee te maken blijkt).

Ik heb alle filmpjes en storingen nagezocht, maar niks helpt.
LG technische service zegt uitzetten en ontdooien dan weer proberen. Ik denk zelf dat dit het niet op zal lossen gezien de ijskast niet hoog ingesteld staat en de leidingen bevroren zouden zijn. Dan nog, na maanden niet werken kwam er zonder probleem water uit om te vullen. Lijkt me sterk maar reset de koelkast zich bij geheel ontdooien dan ook?
Ik denk dat er ergens een foutmelding in het display zit die ik niet zie, behalve de ping bij reset knop. Kan het zijn dat de motor van de ijsmachine defect is?
Maar kan het dan dat deze het ineens wel weer even doet voor 3 weken? Ik heb de bedrading bekeken die via deurscharnier loopt maar niks aan te zien, alles ziet er prima uit.
Iemand ervaring hiermee? Oplossing?
Alvast bedankt! & Grt, Michel
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Ik zou toch maar doen wat ze aanbevelen.
  Of negeert u dit ook?
   

  Michel LGKoelkast

  • #3
  Uiteraard zal ik dit uiteindelijk uitvoeren. Punt is dat m’n koelkast/vriezer nogal vol ligt...
   
  Laatst bewerkt door een moderator:

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu