Lengte van schroef/bout in plug; voldoende voor gewicht?

Tweelinkerhandjes

  • #1
Beste klussers,

Ik wil een schuifdeursysteem gaan ophangen aan een 7cm dik gibowandje. De deur zal enkele tientallen kilo's zwaar zijn, dat gaat het gibowandje niet prettig vinden, dus zullen er stevige pluggen nodig zijn.

Ik zat te kijken naar de A10 alligator pluggen (https://www.toggler.nl/pluggen-massieve-wanden/alligator-pluggen/alligator-plug-a10-10mm). Volgens mij zouden die M8x60 schroeven/bouten daarin moeten passen. Alleen zijn die pluggen 5 cm lang, en de schroef/bout gaat maar voor max een centimeter of 3 de plug in. Zit het geheel dan wel stevig genoeg om zo'n deur met ophangsysteem te kunnen houden? Het zijn er wel 5 natuurlijk..

Alvast bedankt voor de reacties!

link aangepast - mod
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Bij dit systeem zitten schroefhulzen van 30mm. Je kan niet een normale plug gebruiken, want daar pakken de bouten niet in. In een 7cm dikke wand een plug van 5cm proberen te krijgen is vragen om problemen.

Zorg dat het wandje ook goed aan het plafond vast zit. Het is erg dun voor zoveel gewicht.
 

Tweelinkerhandjes

  • #3
Thanks IJkenhout! Weet jij welke plug ik dan wel zou moeten gebruiken? En merk ik goed uit je reactie dat je denkt dat het niet mogelijk is om een deur aan dit systeem te hangen met 5 pluggen in het gibowandje?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Ik weet niet precies hoeveel dit kan hebben, maar zou het zelf aan een dikkere wand willen hebben.

Er zitten toch pluggen (schroefhulzen) bij?
 

Tweelinkerhandjes

  • #5
Ja dat klopt, maar ik denk niet dat die standaard pluggen/schroefhulzen afdoende zijn voor een gibowandje, daar zal iets stevigers in moeten lijkt me. Maar dat is dus eigenlijk een beetje de vraag. Wellicht moet ik gewoon zelf een andere plug + bout aanschaffen, maar welke leent zich hier dan het beste voor?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #6
Andere pluggen vergroot de draagkracht van de wand niet. Als het goed is staat in de montagehandleiding voor welke materialen de pluggen bedoeld zijn. Als het er niet bij staat, vind ik dat je er vanuit mag gaan dat ze voor alle steenachtige materialen geschikt zijn. Je kan het voor de zekerheid navragen bij de fabrikant.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu