Lelijk en loslatend stucwerk

Fenderjesse

  • #1
Hallo allemaal,

Ik heb in de slaapkamer van een jaren '30 woning wanden met heel ruw stucwerk wat op een paar plaatsen ook los laat. Op sommige plaatsen zit er ook zo'n gaasje onder het stucwerk om het werken van de onderliggende gipsplaten tegen te gaan. Helaas zijn er al 2 plaatsen waarop ook dit gaasje van de muur af komt.



Het liefst zou ik de muren allemaal glad afwerken om vervolgens te schilderen, maar ik heb geen idee hoe, en ook niet of ik eerst al het oude stucwerk moet verwijderen.

Misschien hier iemand die een idee heeft van wat er gedaan moet/kan worden?

Bij voorbaat dank
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #2
Dit verdient inderdaad niet de schoonheid prijs. Alles wat los zit verwijderen. Kijken of de gipsplaten voldoende houvast hebben, dus kijken of er voldoende regelwerk achter zit Nieuw gaasband aanbrengen, hechtprimer en het liefst gehele muur wat body geven door een toch richting 5 mm laagdikte te gaan.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Controleer de muur vooral even op vochtproblemen. Ik zie verkleuring bij de naden en schroeven. Da's geen goed teken.
 

Fenderjesse

  • #4
Hoi Dennis,

Benankt voor de reactie. Ik zal je advies opvolgen en alles verwijderen wat los zit. De rest laat ik door een stukadoor doen, die ik eerst nog moet zoeken.

Groeten,
Jesse
 

Fenderjesse

  • #5
Hoi Ijkenhout,

Ook bedankt voor de reactie. Goed advies. Ik zal kijken of ik een stukje los kan halen zonder al te veel te beschadigen.
Kan het zijn dat het stucwerk loslaat door vochtproblemen of is dat waarschijnlijk een op zich staand probleem?

Groeten,
Jesse
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu