Lekkende stortbak & loden sifon

Hanzel

  • #1
Ik heb een probleem met mijn nieuwe toilet. Het lijkt wel of de vlotter niet goed naar boven komt. Als ik de deksel eraf haal en de vlotter een zetje geeft houdt ie op met doorlopen.
Na 1x doorlopen gaat het nog goed, maar bij de tweede keer begint ie weer door te lopen. Zou ik iets verkeerd hebben aangesloten. Het betreft een staande toilet met eraan vast de stortbak.

PS Ik zal morgen een foto en het merk plaatsen.

Daarnaast heb ik nog loden afvoer(en)/sifon in het huis. Ik wil deze verleggen en daarvoor de muur openmaken, daarna PVC aan het lood "knopen"en dan de muur weer dicht maken. Ik vind nu wel topics om eea aan elkaar te verbinden. Maar in geen 1 is duidelijk of dat ook kan in de muur.. Iemand een oplossing?

Alvast bedankt mannen!
:mrgreen:
 

Xr8

  • #2
Zit de vlotter toevallig niet scheef, zodat deze tegen de bak aankomt. Dit wil wel eens gebeuren bij het aandraaien van de wartel van de wateraansluiting. In dit geval zorgen dat de vlotter vrij op en neer kan bewegen.

De loden aansluiting in de muur kan wel, maar als het niet hoeft is het niet aan te raden, overigens kunt u het beste het lood zoveel mogelijk, indien mogelijk helemaal vervangen door PVC.

Succes.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Of de vlotter iets anders afstellen, zodat er niet zoveel water in de bak kan lopen, dat het er weer via de overloop uitloopt.
 

Hanzel

  • #4
Hoi Peter,

Hoe stel ik zo'n vlotter af?

Groeten

Hanzel
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Even een foto ?
Er veel soorten van.
 

Hanzel

  • #6
Hoi Jan,

Ik heb het opgelost. Ik had de vlotter (wartel) naar boven gedraaid ipv naar benden. Dat verergerde dus de zaak alleen maar. Nu is het opgelost. Bedankt voor je tijd!

Als je een manier weet om een loden afvoer in de muur door te verbinden naar PVC houd ik me aanbevolen!! Volledig vervangen is helaas geen optie omdat ik dan het gehele riool moet vervangen!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Daar zijn overgangsstukken voor, kijk even bij de loodgieterszaak.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu