Lekkende soldeerverbinding

Joncko

  • #1
Een van mijn soldeerverbindingen lekt een klein beetje. Omdat deze straks boven een plafond komt wil ik dit graag oplossen. Nu heb ik geprobeerd de buis/verbinding te verhitten, S65 soldeerpasta erop gedaan, maar het soldeertin wil maar niet smelten.

De waterleiding heb ik eerst afgesloten en de leiding leeg laten lopen.

Waar zou dit aan kunnen liggen? Ik heb het m.i. lang genoeg verhit, de tegel die ik erachter had (om hout af te schermen) werd zelfs roodgloeiend!
alvast bedankt voor de reactie.

Jasper
 

Dennis2828

  • #2
Je hebt misschien de soldeerfitting of de koperen buis niet goed gesoldeerd. Misschien heb je de soldeerfitting te heet gestookt waardoor het vloeimiddel is weg gelopen. Ik zou zeggen uit elkaar halen alles goed schuren en opnieuw solderen. Eventueel een knelsok plaatsen mits je er nog bij kan komen.
 

Dennis2828

  • #3
Ik bedoelde uiteraard geschuurd.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Als er toch nog water in de leiding staat kan die tegel wel heet worden maar je buis blijft toch te koud om soldeer te laten vloeien.
 

Xr8

  • #5
Typisch geval van water in de leiding. Krijg je nimmer dicht. De enige juiste manier is de verbinding loshalen, leiding 100% watervrij maken. Buis en fitting opnieuw schuren en invetten. Hierna het geheel nogmaals solderen.

Succes.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
Blaas ook even al het water uit de buizen en dan zoals @Xr8 adviseerde
 

Joncko

  • #7
Allemaal bedankt voor de antwoorden

ik heb nog eens goed gekeken en zie dat er inderdaad eenlaaje water in de leiding moet zitten. Ik ga eerst proberen het water eruit te krijgen, er is nog niks weggewerkt of dicht gestuct dus dat moet lukken.

Ik laat nog wel even weten of dit lukt of dat ik alles moet loshalen en nieuwe verbindingen moet solderen (hoop het niet...)

Bedankt! :lol:
 

Joncko

  • #8
Zojuist 1 buis opengezaagd (wicu) en leeg laten lopen.
Mof ertussen gesoldeerd en lek gerepareerd.
Voorlopig lijkt het probleem opgelost, de komende dagen/weken maar eens kijken of het goed blijft, het ziet er in ieder geval goed uit.

Mannen allemaal bedankt voor de (snelle) reacties!

fijne avond
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #9
Wel een beetje vertrouwen toch in je klus werk :lol:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu