Lekkende schoorsteen dikke gresbuis

A

Anonymous

Gast
  • #1
IK heb een gemetselde schoorsteen met daarop een dikke gresbuis met een gresafdekkap. alles is zo'n 60 geleden gebouwd. Nu blijkt deze kap in te regenen (vooral met veel wind) en krijg ik water op mijn keukenkastjes.

Is daar wat aan te doen? Of moet ik er een moderne greskap (waar kan ik die krijgen) of zo'n lelijk aluminiumding op zetten.
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Beste Rob, ik herkende de vraag meteen, 18 jan j.l. Geen bezwaar hoor, je kunt het altijd proberen, wie weet reageert er alsnog iemand. Ik weet wel dat ik toen uitgebreid aan het zoeken ben geweest naar schoorsteenkappen, gres en/of andere.

En steeds weer uitkwam bij vooral smeedijzeren schoorsteenkappen. Of die jouw problemen oplossen weet ik niet. Gres heb ik niet kunnen vinden, is denk ik niet meer in de markt. Zat daar niet iets van asbest in? Ik dacht het maar weet het niet zeker! Als je zelf wat googled met schoorsteenkap of -kappen, kom je die dingen van smeedijzer vanzelf tegen.
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Bedankt voor de moeite, KlusKees,

De smeedijzeren gevallen heb ik ook ontdekt, maar ik zoek niet iets met zwanen of steigerende paarden.

Ik zoek iets voor op een gresbuis van diam. 18 cm. Ik zoek verder in de aardewerk of klei sector, mogelijk vind ik daar wat. Als iemand een bedrijf weet dan hoor ik dat graag?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu