Lekkende radiatorkraan een paar waterdruppels per dag

Status
Niet open voor verdere reacties.
Deze vraag is eerder al aan de orde geweest, maar ik doe toch nog een poging. Ik heb een oude radiator door een niewe designradiator vervangen, incl. nieuwe leidingen.

De nieuwe radiatorkraan lekt bij de aansluiting bij de radiator een paar waterdruppels per dag. Telfontape volstond dus niet. Bij de doe-het-zelfmarkt raadde men aan het vrijliggende gedeelte van de kraan dicht bij de radiator te omkleden met hennep en pasta.

Dit zonder resultaat. Is er toch nog een oplossing zonder een aantal leidingen met snelkoppelingen los te halen?
 
Waar lekt ie precies? Bij de schroefdraad in de radiator, of waar de kraan aansluit op het radiatoraansluitstuk (heet dat ding echt zo?) Dat laatste is afgerond maar ik heb gemerkt dat dit kennelijk niet gestandariseerd is. Er kan verschil in zitten.
 
Bedankt voor jullie reacties. Ik heb uiteindelijk de boel losgehaald. Het schroefdraad van de radiatorkraan heb ik met teflon en hennep omwikkeld en ingesmeerd met pasta. Aansluitende leidingen en knelringen vervangen. Kost wat meer tijd, maar lekkage is verholpen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Gerelateerde klussen

Reacties
4
Weergaven
5K
Reacties
2
Weergaven
752
Verwarming inclusief leidingwerk
Woody Wonka
Reacties
4
Weergaven
914
Verwarming inclusief leidingwerk
Marcn.88

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu