Lekkende kranen - onbegrijpelijk

Annelies94

  • #1
Hallo allemaal,

Al een tijdje heb ik een voor mij onbegrijpelijk probleem met mijn kranen.

Op schijnbaar willekeurige momenten gaat de kraan in mijn keuken lekken; er komt een straaltje uitgelopen, een minuut lang. Daarna stopt het lopen voor een tijdje en dan begint het weer.
Het vreemdste is dat al mijn kranen -tijdens en tussen de lek-periodes- moeilijker open te draaien zijn. Je moet even over een barrière heen (de knop draait dus wel gewoon) en daarna gaat schiet de kraan weer open, met een licht sisgeluid. Alle kranen in huis hebben dit probleem, terwijl slechts 1 kraan lekt. Na dit opendraaien begint het lekken pas weer na een langere periode.

Ik kan deze symptomen niet plaatsen....wie heeft een idee?
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Gebeurt dat op het moment dat je cv ketel de boiler opwarmt?
Zo ja, dan is je overstortventiel kapot.
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #3
Niet je overstort ventiel, denk dat je de inlaatcombinatie bedoeld.

Groeten b
 

Annelies94

  • #4
Ik heb nu de zgn "comfort"-functie van de ketel uitgezet, zodat de ketel pas begint met stoken op het moment dat je de kraan daadwerkelijk opendraait; anders wordt een kleine hoeveelheid water warm gehouden voor snel gebruik. Eens kijken of het probleem nu aanhoudt.

Maar het probleem heeft inderdaad te maken met de warmwater-leiding, niet met koud.
 

Annelies94

  • #5
@Boudewijn0318:

Waarom denk je dit?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Een inlaatcombinatie loost water wanneer de druk boven de 6 of 8 bar komt, afhankelijk van merk en type toestel, als de inlaatcombinatie niet, of niet goed, werkt wordt de overdruk die ontstaat door het verwarmen van het water via een kraan met de slechtste afdichting geloosd, in het slechtste geval scheurt een leiding.
De inlaatcombinatie is een beveiliging en moet verplicht voor een elektrische boiler of voor een c.v. gestookte boiler zitten.
Controleer of er een inlaatcombinatie voor de boiler zit, zo ja die vervangen, ze zijn goedkoop genoeg om geen risico te lopen.

Inlaatcombinatie, die van u kan er iets anders uitzien.
 

Annelies94

  • #7
Bedankt voor deze antwoorden, ik ga eens goed naar de inlaatcombinatie en alle andere ventielen kijken. Als iemand nog suggesties heeft hoor ik ze graag.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu