Lekkende aansluiting radiator-thermostaatkraan

Stokkie

  • #1
Beste klussers,

Ik heb een nieuwe desigradiator, merk Murano, en een nieuwe thermostaatkraan, merk Plieger. Volgens de beschrijving van de kraan moet je de kraan gewoon in de fitting van de radiator kunnen draaien, uiteraard wel met de nodige teflon. Dit heb ik gedaan (kraan zit in aansluiting rechtsonder), maar het lukt niet om 'm echt vast te draaien, hij draait door. De consequentie is dat, zelfs met weinig waterdruk, de radiator lekt op de aansluiting. Daarna heb ik het schroefdraad van de kraan nog ingesmeerd met Loctite Steam Sealant (na het teflon er af gehaald te hebben), maar ook dan lekt hij.
Heeft iemand een oplossing? Meer teflon? Hennep? Overigens draaide het ontluchtingsventiel ook door, terwijl ik niet veel kracht zette. Ik heb al een nieuw ventiel gehaald, maar ook deze draait door. Ik ben bang dat met meer druk daar ook nog lekkage zal optreden. Of denken jullie dat dat mee zal vallen?
Alvast bedankt voor de reacties.
 

FredN

  • #2
Ik heb ook pas een designradiator geplaatst en alle draadaansluitingen met fitterskit en hennep ingepakt. Muurvast en zonder lekkages. Kan ik dus sterk aanraden. Let er bij de hennep wel op dat je dit met de schroefdraad méé op de koppeling draait, anders loopt dit er bij het vastdraaien uit. Ik hoop dat je de schroefdraad niet dol hebt gedraaid...
Succes!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Draai de kraan eerst met de hand en zonder teflon of hennep in de radiator, zit er teveel speling in na het indraaien dan is er kans dat de schroefdraad in de radiator niet goed is.
Terug naar de winkel is dan het enige wat u kunt doen, toch aansluiten is niet verstandig.
 

Stokkie

  • #4
Bedankt voor de tips!
Uiteindelijk bleek dat de kraan er een slag vaster opgedraaid kon worden met een sleutel (zat er eerst handvast op en toen was er inderdaad te veel speling). Verder heb ik ook hennep met kraanvet gebruikt en hij lekt niet meer! Gelukkig ook niet bij het ontluchtingsventiel.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu