Lekkage schoorsteen / lood

MHaanstra

 • #1
Sinds een aantal maanden lekt het dak bij het "zadel" van het dak met de schoorsteen. Situatie: schuin dak met dakpannen, gemetselde schoorsteen (jaren '70') welke naast de nok door het dak komt. Op de zolder kan ik door een opening in het dakbeschot tegen een houten plank aankijken die als zadel gemonteerd is tegen de schoorsteen. Boven het zadel is het lood aangebracht. De lekkage ontstaat bij langdurige regenval als druppels aan een kant van het zadel aan de binnenkant van de zolder. Het lijkt er dus op dat er water door het lood komt en vervolgens via het laagste punt via de schoorsteen de zolder in komt.
Lood is 10 jaar geleden vervangen. Enig idee waar ik moet zoeken?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Dakweg

  • #2
  Om te beginnen zul je bij de schoorsteen moeten klimmen en de loodslabben omhoog moeten trekken, Vaak zie je dan watersporen waaruit je kan constateren waar de lekkage vandaan komt, Ook moet je goed letten op je steen/voegen het is ook mogelijk dat deze doorslaat als de regen erop staat!
  Veel succes!
   

  GDelea

  Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #3
  Misschien kun je en paar fotos plaatsen
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu