Lekkage keuken

Cageman

  • #1
Goedenavond,

2 weken geleden viel het me op dat het nat was onder de keukenkastjes even in de gaten houden en ja hoor bij 1 van de koppelingen zag ik water eruit stromen. Bij een 'sokje' zoals de monteur dit noemde.



Hij heeft deze vorige week een cm verschoven en volgende dag was er niks meer te zien. Ofwel lekkage was verholpen.
Ik hoorde 'savonds wel dat de gootsteen boven in de badkamer liep te borrelen toen de vaatwasser in de keuken liep af te pompen (afvoer van boven komt ook op deze leiding uit). De gootsteen begon nl te borrelen.
Dmn ook nog een verstopping, nou moet ik daar ook nog iemand voor inschakelen.

Dit alles was vorige week een woensdag, nog geen tijd gehad om voor de eventuele verstopping iemand te bellen.

Krijg ik afgelopen zaterdag deze foto van m'n vriendin:



Weer een lekkage. Voor de beeldvorming dit is 10cm naar links van de andere foto het pijpje wat van boven komt is een 'loos' pijpje wat de leiding naar beneden duwt.

Nu heb ik de beste man nog een keer gebeld, met de vraag hoe en wat. Zijn reactie:
Dit komt volgens mij inderdaad door de verstopping, het water kan niet snel genoeg weg, waardoor er druk ontstaat en het water door de kleinste kiertjes heen komt.
Zijn advies: vanaf de straat de hele afvoer doorspuiten.

Ik vraag mij af of dit een juiste 'diagnose' is. Hoort een afvoer niet simpelweg lek dicht te zijn? Ongeacht of er een verstopping zou zijn moet ik toch geen water onder m'n keuken zien?
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Mijn eerste gedachte , er is nu een andere lekkage ontstaan door de cm winst die hij behaald heeft bij de vorige reparatie. Afvoer is natuurlijk waterdicht.
Een borrelende gootsteen hoeft niet perse direct een verstopping te zijn.
 

Combiketel

  • #3
Op de eerste foto is een sok met manchetten te zien. Deze mogen eigenlijk niet horizontaal geplaatst worden. Na verloop van tijd kunnen deze dan gaan lekken via de rubberen manchetten. Zeker bij een verstopping omdat er dan een soort van druk op komt te staan.

bij de tweede lekkage zie ik een bocht de vloer in gaan. Het kan zijn dat daar de aansluiting zit op bijvoorbeeld een oude afvoer van gres. Ook dat gaat vaak pas lekken bij een verstopping.

Ik zou de manchetsok vervangen voor een lijmsok en de leiding goed laten ontstoppen.

Mocht daarna de aansluiting in de vloer alsnog lekken zal die toch echt gerepareerd moeten worden.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu