Lekkage door overlappende dakpannen van verschillend type

Eatme

 • #1
Ik heb een huis met een schuin pannendak en sinds een half jaar hebben mijn directe buren nieuwe pannen laten leggen. Deze passen niet geheel naadloos op die van mij, maar de "overlappen" wel een stukje . Het resultaat leek waterdicht, maar het blijkt dat als het regent en waait vanuit het oosten, de regen er toch onder slaat.

Ik zit zelf te denken aan een loodslab eroverheen, maar dat is we erg lelijk. Zijn er nog andere maniere die iemand weet. Ik kijk al op veel daken maar heb nog geen oplossing.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Utreg

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Ik zou u buurman er eens op aanspreken dat het niet waterdicht is.

  Wat voor pan heeft u en wat voor type nieuwe pan ligt er .
   

  Frank

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #3
  Ik heb wel eens tussen twee daken met verschillende pannen een zinken goot gezien. Waarschijnlijk met een brede slab met opstaande randjes onder de pannen.

  Maar ik denk dat degene die het dak bij de buren heeft aangelegd de aangewezen persoon is om het op te lossen.
   

  Eatme

  • #4
  Ik ga het ook melden bij de buren maar wilde alleen weten wat voor mogelijkheden er zijn. Als ik niet oplet heeft het betreffende dakbedrijf een afzichtelijke lap lood erop gegooid of dicht gepur'd, terwijl het misschien mooier kan.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu