Lekkage door dakgoot

Jensioo

  • #1
Hallo,

vandaag kwamen wij achter een lekkage. Er lekt namelijk vanuit een naad in de gevel water. Ik heb het nader bekeken en het lijkt precies op de bovenrand van de dakgoot te ontstaan. De dakgoot zal nu natuurlijk goed vol zitten met sneeuw.

Aan jullie de vraag hoe kan ik dit probleem het beste aanpakken. Ik kan de naad van binnen niet kitten omdat er continu vocht inzit. Rest mij niets anders dan in dit weer de ladder op te gaan?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Als de goot vol zit met sneeuw en de lekkage zit op het laagste punt van de goot kan het lekken ook ontstaan door dooi van de sneeuw.
Ik zou het nog een paar dagen aankijken om te zien wat er gebeurt.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #3
Je hebt evt ook kit dat in vochtige plekken kan, maar als je naden van zinken goten dicht kit kan je ze later niet meer solderen

Ook moet u niet met ladder gaan werken te gevaarlijk met de sneeuw kans op weg glijden ladder
 

Jensioo

  • #4


De foto is van internet maar naar mijn mening is de goot zelf niet lek maar loop hij simpel weg over en gaat het de gevel in.

Henk, ik ga zeker in dit weer de ladder niet op. Je had het over een kit die ook in vocht verwerkt kan worden. Weet jij of dit ook hecht op gelakt hout? of moet ik de eerst opruwen? Hoe dan ook ik ga iedergeval op zoek naar een kit die in een dusdanige omgeving verwerkt kan worden.
 

Jensioo

  • #5
Hallo,

het probleem is hopelijk opgelost. Het lijkt erop dat de wind de grote boosdoener is. Die blaast sneeuw onder de dakpannen. Laatste tijd natuurlijk aardig slecht weer geweest. Om toekomstige lekkages binnen te voorkomen heb ik de naad binnen met poly max kit behandeld.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu