Lekkage dakraam

TomZ

 • #1
Hallo allemaal

Naast mijn Velux dakraam is lekkage opgetreden. De beplating aan de binnenkant dat op de balken is aangebracht en waarachter volgens mij het isolatiemateriaal en de panlatten zitten, is gaan schimmelen. Het viel mij pas laat op omdat de meest ernstig aangetaste plekken uit het zicht zitten.

Vermoedelijk is een vogelnest de oorzaak. Onder de dakpan vlak naast het dakraam en direct boven de lakkage, zat veel aarde, mos en riet.

Hier heb ik nog niet eerder mee van doen gehad. Wat is de beste aanpak? Eerst de dakpan eruit halen? Maar hoe krijg ik die weer terug? Gaat de rest niet schuiven? Of moet ik eerst de beplating eraf halen om te kijken waar de lekkage precies zit? Hoe doe ik dat want die platen beslaan een groot oppervlak en zitten aan de buitenkant van de balken.

Alle suggesties zijn welkom.

Groet,
Tom
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Pepjo

  • #2
  Dakpannen verwijderen, schoonmaken en weer dichtleggen.

  Gewoon goed kijken hoe het onderling verband is, dan kun je zelfs als ongeoefend dakdekker een dak dichtleggen.
   

  Frank

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #3
  Ik heb wel eens gezien dat de dakpannen erg dicht (te dicht) op de gootdelen zaten. Het eerste beste blaatje of takje blijft er tussen zitten en zorgt vervolgens voor een ophoping van rommel in de goot, met lekkage als gevolg. Er moet minstens een paar cm ruimte tussen de pannen en de staande delen van de goten zitten voor een goede afvoer.
  Kijk daar ook even naar.
   

  TomZ

  • #4
  Bedankt voor jullie reacties. Dakpannen verwijderd en nest opgeruimd (incl 3 eitjes, helaas). Nu maar hopen dat het is opgelost. In ieder geval heb ik er wat bijgeleerd.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu