Lekkage cv leiding

Robbie's

  • #1
Ik heb wat lekkage tussen uitgang radiator en aansluitstuk die van koppelstuk loopt naar dat aansluitpunt. Ik heb een jaar geleden de hennep met fitterskit vervangen (dus precies bij uitgang radiator. Voordat ik opnieuw alles los maak... het buisje dat in de radiator geschroefd wordt heeft aan de andere kant (wat ik mij kan herinneren...) een soort ronde bal en dus geen schroefdraad. Hoe sluit ik dit op de juiste manier aan?

 

Screech

Specialist Verwarming
  • #2
Dit noemen ze een staartstuk.
De schroefdraad die je in de radiator draait, die mag je verpakken met hennep of tape o.i.d. De anderre kant is idd een halve bol/bal. Deze wordt koud (zonder verpakkingsmateriaal) op de kraan aangesloten, en vervolgens vast gezet met de wartel waar nu die kalk aanslag op zit.
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #3
Losdraaien ff koppeling losmaken klein betje fiterskit er aan en opnieuw monteren.

John
 

Robbie's

  • #4
Opgelost :-)

Losgedraaid, ook aan de onderkant de tweede leiding losgedraaid ander kreeg ik de bovenste leiding er niet uit. Schroefdraad schoongemaakt en uitleg forum gebruikt voor aanbrengen fitterskit met nieuwe hennep. Schroefdraad iets opgeruwd. Alles weer gemonteerd en geen lekkage gevonden. Voor onderkant nieuwe knelring gebruikt.

Bedankt.
Rob
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu