Lekkage cv afvoerbuizen koof op het dak

mohini

  • #1
Hi allemaal,
Mijn cv afvoerbuizen lopen op het dak in een koof van zo’n 7 meter. Zie de foto’s. Er is voor deze vreemde constructie gekozen omdat aan mijn dak, het balkon van de buren grenst en die anders last hebben van de afvoer uitstoot. Door condensvorming ligt in de hele koof een zwembad. Het water komt nu door de onderkant van de koof (direct op het dak gemonteerd) naar binnen. Waardoor ik een mega lekkage aan mijn plafond hebt en het water nu ook druppelend z’n weg naar binnen heeft gevonden.
Wat kan ik als nood oplossing nu doen? Dakdekkers kunnen niets voor mij betekenen, omdat het probleem in de koof zit. Cv monteurs verwijzen naar een loodgieter en een loodgieter weer naar een dakdekker of cv installateur.
Ik word er allemaal niet wijzer van en heb nu mijn verwarming maar uitgezet.
Ideeën zijn van harte welkom!

71872285-D124-4AD3-9DBC-F7A9A1BD654D.jpeg 6B38AD51-F608-4A59-A0A5-55C462BCE498.jpeg 21750603-92D0-4EFE-B8F3-C38534BA23F0.jpeg
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #2
verwarming uit laten staan en stekker eruit en dan een monteur laten kome om de rookgasafvoer te vervangen deze zal hoogstwaarschijnlijk lek zijn aan de onderkant doordat deze vol blijft staan met condenswater
 
  • Like
Waarderingen: Lange Herman

Ronny

Specialist Verwarming
  • #3
Aan de andere kant, als het dak niet lekt dan zou dat lekkende condenswater over het dak
weg moeten lopen. Ik zou bijna het advies om op verschillende plekken in de “koker” gaten te
maken zodat er geen water kan ophopen. Maar een condens lekkage moet natuurlijk opgelost worden.
 

mohini

  • #4
Dankjewel Ronny, we gaan beginnen met de gaten!
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #5
Gelijk even onderzoeken of er afschot in de buizen is aangebracht. Is er voorzien dat als er condens in de buizen ontstaat dat water weg kan en niet in de buizen blijft hangen.
 
  • Like
Waarderingen: Lange Herman

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu