Lekkage afvoer keuken! Help!

CindyB

  • #1
Goedenavond,

Wij hebben sinds onze keuken aangebouwd en geplaatst is lekkage in onze keukenkast bij de afvoer van de wasbak en vaatwasser.
Elke keer is het ons gelukt om het te herstellen, maar nu is de koek op..
Eerst lekte de afvoer van de wasbak, die hebben wij nieuw gekocht en lekt niet meer, maar zojuist deden wij de vaatwasser aan en toen lekte de afvoer van de vaatwasser en een rode slang die gekoppeld is aan een soort "open" kraan waar het water eruit spuit als de vaatwasser draait en het water komt ook omhoog in de wasbak als de vaatwasser het water probeerd weg te pompen.



1 = de rode slang die op een soort kraantje zit en die loopt naar punt 2. Bij punt 1 komt er water uit als de vaatwasser het water wilt afvoeren bij punt 2.

2 = als ik de rode slang mijn vinger in doe zodat er geen water meer uit komt dan spuit het water bij punt 2 alle kanten op.

Ook komt er water omhoog in de wasbak als de vaatwasser het water probeer weg te pompen en je hoort het water nog een tijdje weg lopen net of er luchtbellen omhoog komen


Kan iemand ons vertellen wat er al jaren fout gaat en waarom nu ineens water bij punt 1 en 2 omhoogkomt als de vaatwasser het water weg pompt?

Super bedankt voor het meedenken!!
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Er zit verderop een verstopping.
 

CindyB

  • #3
Bedankt Kees! Zojuist ontstopper erin gegoten en vanavond nog een keer en hopelijk is het dan inderdaad opgelost.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #4
Als dit al sinds de bouw speelt, kan het moeilijk een verstopping zijn. Ik denk eerder aan een verkeerd gelegd riool (ophoping van lucht). In dat geval moet je je bij de bouwer melden, hij moet dit oplossen.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #5
Kan je een wat duidelijkere foto plaatsen van het bij 1 omcirkelde gebied? Nu zit die flexibele slang ervoor.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu