Lekage/vochtdoorslag onder schuifpui

Thrilly

  • #1
Wie heeft er en idee, wij hebben een huis uit 1920. Waarbij het beton in de achter kamer direct op het zand is getort. Opzich geen probleem behalve bij de schuifpui. Deze heeft lekage of doorslag onder de pui. Nu we laminaat willen word dit een probleem.

Hoe kan ik dit het beste aanpakken? Ik zat er zelf aan te denken buiten een geul te graven en dit vol te storten ipv huidige aarde maar misschien weet iemand iets beters?

Bedankt
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Is het geen condens.
 

Thrilly

  • #3
Helaas niet, het tapijt is echt nat als het goed regend en het hout onder de pui is ook rot gerakt er door. Een deel van het hout is al vervangen voor gips of beton door vorige bewoners.hier lijkt het ook niet nat te worden.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Misschien kan je een foto plaatsen.
Zelf denk ik dat ik een goot met rooster en afvoer voor de schuifpui zou maken.
 

Pirke

  • #5
Ligt de tuin wel op afschot van de deur af, ipv er naar toe ?
 

Thrilly

  • #6
Ik zal vanavond even een foto maken, naar mijn idee liggen de grind tegels wel afwaterend. Het is niet zo dat er water blijft liggen. Ik heb ook meer het idee dat het onder de tegels door (aarde direct contact) komt.
 

Key Keeper

  • #7
Goede dag
is de schuifpui zelf ook van hout ik heb het gevoel dat we over een aluminium of kunststof pui praten dan zou ik eerst de ontwatering controleren als ik dit lees vermoed ik dat deze verstopt zit.we wachten de foto's even af. wel nog 1 vraag schuift de deur binnen of buiten.
 

Thrilly

  • #8
De deur schuift inderdaad buitenlangs open. Gaaf dat je dit met zo weinig info toch al kunt achterhalen :-) het betreft inderdaad een alu pui. Maar met houten lat aan de binnenkant van het huis. Zegmaar net voordat het beton in ons huis begint zit er 5 cm hout in de grond.
 

Key Keeper

  • #9
Goede dag
aluminium buiterschuiver dan denk ik dat het probleem in de onderdorpel zit even meer info over de pui. ik ga er van uit dat de onder en boven dorpel tussen de staanders zit. de staanders li & re lopen door tot het hout. dit zal het zelfde zijn bij de deur en het vaste glas of schuiven ze alle 2?als je de deur open heb dan zit er naast het vaste glas een loopdorpel daarna de rail.zie je hier schroeven of een zwarte strip? vaak niet. dan zitten deze onder de loopdorpel deze is te verwijderen maar licht aan het merk met een foto kan ik je veel uitleggen.
 

Thrilly

  • #10
Binnen gedeelte waar nu beton zit (zie doorslag/schimmel)


Binnen werk


Binnenwerk 2


Vanaf buiten gezien.



Key Keeper, duidelijk genoeg die fotos?
 

Key Keeper

  • #11
Goede dag
de fotos zijn voor mij genoeg.het is een eland brand schuifpui.
paar vragen bij de zij stijl rechts/links zit onderdorpel koud tegen de zijstijl rechte verbinding.zitten hier kalksporen volgens mij wel.wat je het best kan doen is de loopdorpel demonteren door het bijzet slot los te halen en van buitenaf een plankje onder de lijst zetten nu is de rail de hefboom. als je nu duwt (normaal dus geen oerkracht) springt de lijst los deze goot goed schoon maken daarna weer nieuwe tips.
 

Thrilly

  • #12
Hoi Key Keeper,

Heel erg bedankt voor de tips ik ga er vanavond mee aan de slag.
 

Key Keeper

  • #13
Succes en ik hoor het vannavond wel.
 

Thrilly

  • #14
@ ralph, de regen bleef gister zo aanhouden dat het geen doen was de boel open te leggen.

Nu had ik uiteraard gister ook het water weer binnen en merk inderdaad dat het over het randje van de pui (vaste gedeelte) komt. Ik vermoed dat jou tip zeker de goede richting is qua waar het probleem zit. Even hopen dat ik vanavond het wel kan open maken.
 

Key Keeper

  • #15
Goede dag
het was weer erg somber weer gister.
het is wel positief dat het water over de rand komt dan zijn de pakkingen niet lek.dan zit het in de ontwatering dus onder je loop dorpel zal het schoon gemaakt kunnen worden en als je buiten staat zit links en rechts en soms in het midden een sleufgat onder de rail en verder naar binnen deze gaten zitten verstopt dit vuil er uithalen en als de loopdorpel er uit is en schoon hier warm water in gooien dan moet het water naar buiten lopen.
als dit gedaan is hoor ik het wel.
 

Thrilly

  • #16
Hoi Allen,

Wat een viezigheid zat daar in pff. nog nooit door ons, de vorige en de bewoners daarvoor schoon gemaakt. Bij het niet schuif gedeelte gaat is ook nog een opening onder het raam door. Is het een optie om deze dicht te kitten? Of heb je andere tips.
 

Key Keeper

  • #17
Goede dag
wat gebeurd er als er water in de goot doet waar loopt het heen waarschijnlijk gaat het ook onder de niet schuivende glasplaat door.en loopt het er uit door deze opening. de meeste lekkage worden niet opgelost met kit dit zorgt er voor dat water opgesloten wordt en dan zoekt het water een andere weg vaak naar binnen.je moet het zo zien een glas plaat is een grote flenspomp bij regen loopt het water naar beneden via het glas bij wind gaat de glas plaat naar binnen en buiten zo zuigt deze het water door de rubbers en pomt het naar de goot die je leeg gemaakt heb.hiervandaan moet het water weer naar buiten.
 

Thrilly

  • #18
Hoi Ralph,

"helaas" heeft het nu al een paar dagen niet geregend maar het ziet er goed uit. Kan ik nu nog andere stappen nemen? Bijgevoegd hoe het er nu uit ziet.




Zoals het nu doorloopt hebben we nog nooit eerder gehad, dus dit lijkt me al een hele vooruitgang.
 

Key Keeper

  • #19
Goede dag thrilly
ik denk dat je de lekkage verholpen heb.
je kan de dorpel gewoon weer terug klikken.
hou het even in de gaten als het regent,
maar het ziet er goed uit.
groeten ralph
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
2
1

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu