Lek onderaan labyrint / niveaukamer Ignis ADL 937/2

Jarno33

 • #1
Hallo,

Mijn vaatwasser Ignis ADL 937/2 lekt. Na uitbouw ben ik er achter gekomen dat onderaan het labyrint het linker rubber omhooggeduwt wordt. en vervolgens lekt. Ik heb het labyrint al eens gedemonteerd en het rubber er opnieuw in bevestigd. Helaas zonder resultaat, heel langzaam wordt een kant omhoog geduwt en vervolgens spuit er een straaltje uit. Ik vraag me af of een vervangend rubber wel gaat helpen, gezien bij herhaaldelijke herplaatsine (gedraaid, en "op de kop")steeds dezelfde kant omhoog geduwt wordt. Tevens ziet het rubber er nog goed uit, hoewel dat natuurlijk niet altijd wat zegt. De machine is 4,5 jaar oud.

Iemand enig idee waar ik het nog meer kan zoeken?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jarno33

  • #2
  Ondertussen heb ik ook eens bedacht om de ringen onderling uit te wisselen. Iedere keer lekt alleen het linker pijpje.
   

  S.oldeerbout

  Specialist Keukenapparatuur
  • #3
  Wikkel er eens beetje teflon om om de pijp iets dikker te maken.
   

  Jarno33

  • #4
  Bedankt, ik ben even naar de bouwmarkt gegaan. Daar ook nog even over de "natte" afdeling gelopen. Daar kwam ik 1/2" gummiringen tegen. Daar heb ik er nu twee van over de pijp gedrukt, zodat de o-ring er niet schuin uitgedrukt kan worden. De eerste test is goed verlopen. Ik ga het weekend nog een paar vaatjes draaien alvorens hem weer in te bouwen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu