Leidingwerk achter vaatwasser

AdmiraalSchaap

  • #1
Ik ben bezig mijn keuken te verbouwen en ben nu aangekomen bij het aanleggen van het leidingwerk voor de nieuwe keuken. Onder de nieuwe keuken heb ik 15cm ruimte in de plint dus daar is het geen enkel probleem om leidingwerk te leggen.

Maar bij de vaatwasser is dit een ander verhaal (bij rode lijn in de foto). Volgens de keukenboer is er wel wat ruimte onder de vaatwasser maar is het beter om de leidingen helemaal weg te werken in de vloer of de muur. Ik ging er zelf vanuit dat ik ook nog 53x89mm ruimte zou hebben achter de vaatwasser zoals aangegeven op de technische tekening. Ik weet dat deze ruimte ook gebruikt wordt voor de leidingen van de vaatwasser maar het leek me dat er nog iets van ruimte over zou zijn.

Ik twijfel nu hoe ik dit het beste kan oplossen:

1. De muur achter de vaatwasser horizontaal infrezen (bijv. 70cm breed). Ik ben alleen bang dat ik hiermee de draagmuur verzwak. Ik zit op de bovenste etage van een appartementencomplex uit 1940.

2. Een latje van de constructievloer weghalen in de hoek zodat ik het leidingwerk deels kan verzinken. Alleen weet ik dan niet hoe ik ongedierte tegenhoud want naden afdichten wordt dan lastig.

3. Beide?

In de vloer is helaas geen ruimte, ik zit vrijwel meteen tegen het plafond van de onderburen aan.

Wat denken jullie dat ik het beste kan doen? Bedankt!

PXL_20230731_124610677.jpg Screenshot 2023-07-23 at 13.03.00.jpg
 

Chuckles

  • #2
Je kan toch gewoon aansluiten op de afgaande leiding van de spoelbak? Ik neem aan dat er een spoelbak komt
 

AdmiraalSchaap

  • #3
@Chuckles misschien heb ik het niet goed uitgelegd maar er moet water + afvoer + gas achter de vaatwasser bij de rode streep langs. Gasaansluiting zit links en moet naar rechts, wateraansluiting zit rechts en moet naar links.
 

MvanV

  • #4
Waarschijnlijk zit er onder die plankenvloer ruimte, je kan een plank verwijderen, de leidingen daar leggen en de plank terug, en de leidimhen door een speedboorgaatje omhoog/omlaag laten gaan, dannkan ongedierte er niet langs. Stop meteen de ruimte onder die planken voor steenwol/glaswol. Dat scheelt heel veel geluid tussen de verdiepingen en verhoogt de brandveiligheid. En je kan op beide verdiepingen een ajdere temperatuur hebben zonder dat het omlaag/omhoog lekt
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu