Leidingwerk, aansprakelijkheid

Robbie's

 • #1
Nadat ik mijn toilet zelf heb gerenoveerd tot de conclusie gekomen dat het beter is om de verbouwing van onze badkamer aan de specialist over te laten. Ik heb een offerte ontvangen voor het uit te voeren werk en daarin is opgenomen dat het doorboren van niet zichtbare leidingen niet de verantwoordelijkheid is van de aannemer. Ik ga er van uit dat de specialist het gereedschap heeft om leidingen (water, elektra, afvoer) zelf op te 'sporen' en vraag mij af of dit normale gang van zaken is. Ik zal ook de verzekeringsmij bellen of dit valt onder de opstalverzekering maar ben bang dat die juist zullen melden dat de aannemer hiervoor verantwoordelijk is.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • The headhunter

  Specialist Elektra
  • #2
  Dat is een normale indek tekst in een offerte.
  We kunnen nu eenmaal niet een leiding zoeken waar we die niet verwachten, het betekend niet dat we daarom maar met de botte bijl gaan hakken maar herstel van de leidingen is niet bij de offerte inbegrepen.

  Wij hebben in onze offertes ook regeltjes staan om ons in te dekken tegen dingen waar ook wij niet van op de hoogte kunnen zijn.
   

  Robbie's

  • #3
  Bedankt voor je reactie. Op, duidelijk.

  De aannemer is langs geweest en op de plek waar het inbouw toilet op grond wordt vastgezet loopt gestorte afvoer en ook waterleiding in de buurt. Ik voel de bui al hangen dat dit verkeerd gaat. De aannemer heeft er verder geen opmerking over gemaakt en ik zie alleen die opmerking in zijn offerte staan. Ik vraag mij alleen af of ze ook met apparatuur kunnen zien waar de pvc afvoer in beton is gestort.

  Ik denk dat ik er beter aan doe om een alternatieve opstelling met hem te bespreken. Wil geen verrassingen als ik die kan uitsluiten.
   

  The headhunter

  Specialist Elektra
  • #4
  Alles is mogelijk, als je maar betaald.Detectie uitvoeren is duur en geeft geen 100% zekerheid.

  Je kan een TOKveer in de afvoer steken en deze opzoeken met de bijbehorende detector dan weet je bij een 40mm afvoer dat je 80mm breed rond de detectie een buis zou kunnen verwachten.
   

  Boertje125

  Vaste Beantwoorder
  • #5
  Geef aan dat je wilt dat de aannemer hiervoor een verzekering afsluit. (car polis)
  Dan is de schade gedekt.
  Je betaald de premie uiteraard zelf.
   

  Robbie's

  • #6
  Boertje125,

  Dat is een goed idee :-) Bedankt voor de tip.

  Mvg,
  Rob
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu