Leidingen radiator netjes wegwerken?

Suus10

  • #1
Hoi!

We hebben mooie nieuwe radiatoren laten plaatsen, maar helaas zijn de leidingen niet mooi weggewerkt. Zie bijgevoegde foto. Heeft iemand een idee waarmee ik dit netjes kan wegwerken? Vloerbochten zijn geen optie, die lijken vooral bedoeld voor onder de vloer. Rozetten zijn de klein en te laag. Kortom: ik weet het niet meer... Alle tips zijn welkom!

Groeten,
Suzanne

 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Als je de witte en zwarte gedeeltes eerst met een kunststof primer schildert en vervolgens aflakt met een verf in (ongeveer) de donkerste tint van de vloerbedekking (of de kleur van de plint), zie je er niets meer van.

En anders maak je een koofje eromheen: met een paar stukjes mdf og multiplex maak je een u-vormig geheel (u-vormig van bovenaf gezien) dat je er van voren af omheen kunt schuiven. Dat kun je dan schilderen of beplakken met vloerbedekking.

Zorg wel dat je het zodanig maakt dat het makkelijk weggeschoven kan worden voor als er iets aan gedaan moet worden.

Voordeel van een koofje is dat er niet ter plekke geschilderd hoeft te worden en er daardoor geen risico is dat er verf gemorst wordt op de nieuwe vloerbedekking. :wink:
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3


Wat ik met koofje bedoel is dat je van hout iets maakt zoals hierboven afgebeeld.

De liggende kant van het voorwerp komt dan rechtop aan de voorkant van de buizen te zitten. Vanzelfsprekend moeten de maten aangepast worden aan die van de buitenmaat van de pijpjes.

De hoogte zodanig dat ie net klem komt te zitten tussen vloer en radiator.

Erg dik hoeft het hout niet te zijn, het heeft niets te houden.

Zelf zou ik de pijpjes (voorzichtig) schilderen.
Van sommige merken kun je een dergelijke kunststof primer ook op kleur laten mengen: ben je in één keer klaar. Vraag even bij een verfwinkel (stukje vloerbedekking meenemen voor de kleur).
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #4
Als je gewoon die mantelbuis voorzichtig weghaalt tot op de vloer, dan passen gewone 16mm witte rozetten er om. mogelijk ook wel 1 rozet die om 2 buizen past.(afhankelijk van de hartafstand.)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu