Leidingen probleem

PetrJS

 • #1
IMG_20200619_070726.jpg
IMG_20200619_073456.jpg


De bovenste foto is van binnenin de trapkast. De deur links op de onderste foto is van het toilet.

We gaan het toilet uitbreiden ten koste van een stukje van de trapkast. Daardoor komt de scheidingwand terecht waar nu de koppelingen van de waterleiding in de trapkast zitten. Dus dat moet omgelegd worden. De zwarte leiding is denk ik tyleen, dat naar de tuin leidt.

Het probleem is dat ik de tyleenleiding ook in de nieuwe situatie in de wand wil hebben, maar met de huidige lengte zou de koppeling dan in de muur komen te liggen, wat onwenselijk is wegens lekkage.

Het is ook mogelijk een deel van de tyleenleiding door koper te vervangen, maar dan kom ik tussen toilet en keuken (links van het toilet) voor hetzelfde probleem te staan: de koppeling zal in de muur moeten.

Ik kan niet bij de leidingen in de keuken. Die zitten achter een vals wandje. En we zijn nog niet aan vervanging van de keuken toe. Het toilet wordt wel helemaal opnieuw gedaan, dus daar kan ik alles doen.

Mijn vragen:
Kan ik een tyleenleiding veilig verlengen, zoals bij solderen van koper? Zijn er koppelingen tussen tyleen en koper die je veilig in de muur kunt wegwerken?

Ik sta uiteraard ook open voor totaal andere oplossingen.

PS In de eindsituatie wil ik in het toilet zowel links als rechts wateraansluiting hebben, voor fonteintje en toilet, maar dat doet geloof ik niet echt ter zake hier.
 
Laatst bewerkt:
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jackd

  • #2
  Die tyleen zit in een mantel, komt die ook in een mantel buiten uit?
  Buiten ruim buiten de gevel doorknippen en met een beetje geluk kan je hem naar binnen trekken. (buiten goed schoonmaken zodat je geen zand de mantel in trekt en tegelijk iemand laten duwen.
  Buiten verlengen is dan eenvoudig.

  Heb je een kruipruimte, dan kan je de tyleen ook helemaal opnieuw aanleggen.
   

  PetrJS

  • #3
  Wat je voorstelt is op z'n minst niet zo eenvoudig in mijn situatie, maar het brengt me wel op een ander idee om eens te kijken of ik tyleen-eindpunt(en) ergens anders van kan laten leiden. Bedankt.

  Er is geen kruipruimte onder dat deel van het huis.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu