Leidingen heet, verdeler koud.

Loewietje82

 • #1
Goedeavond, mijn naam is Loewietje. Net een nieuw huis casco laten bouwen. Alles tot in de puntjes verzorgd maar nu komt het probleem......

Afgelopen week is de ketel geplaatst en het hele circus in gang gezet maar nu wordt de AANVOER heet, maar de RETOUR ook. Dit terwijl de verdeler ijskoud blijft.

Ik zal proberen de situatie in kaart te brengen:

Ik heb een woning met 3 lagen en een kelder. Ik heb 1 verdeler in de kelder met 15 groepen voor de kelder en de begane grond. Deze is voorzien van een Nest thermostaat en een zoneklep.

Op zolder heb ik de 2e verdeler met 10 groepen zitten voor de 1e verdieping en de zolder. Deze is voorzien van een 2e Nest thermostaat en een zoneklep.

Het geheel zou verwarmd moeten worden door een Remeha Calenta CW40.

Ik dacht eerst dat het aan de Nest lag maar ook met een iSense van Remeha krijg ik de verdelers maar niet warm. Het geheel is vrij van lucht, druk is rond de 1,8 bar.

Misschien heel dom: maar zou de installateur leidingen omgewisseld kunnen hebben?

Als ik met hand voel aan de leidingen van de aanvoer bij de ketel zijn deze kokend heet. Als ik de leidingen bij de verdeler op zolder voel zijn deze beiden ijskoud (terwijl deze op een meter van de ketel zitten). Voel ik aan de leidingen van de verdeler in de kelder (zo'n 12 meter verder) dan zijn deze beiden KOKEND HEET maar gek genoeg is de verdeler ijskoud.

Het is net of het warme water niet de verdeler in kan. Ik heb de thermostaatkraan van de verdelers eraf gehaald en de werking van het pinnetje gecontroleerd en die is gangbaar.

Zeer benieuwd naar jullie bevindingen!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • The headhunter

  Specialist Elektra
  • #2
  Foto's van de verdelers?
  Maar eigenlijk direct installateur laten komen ivm. Garantie!
   

  Loewietje82

  • #3
  Zal ik zo even maken... installateur is een vriend van mij vandaar dat ik hem nog even de kans geef het op te lossen.

  Iedereen kan fouten maken, als ze maar opgelost worden:-)
   

  Loewietje82

  • #4
  Verdeler kelder:


  Verdeler zolder:


  Situatie onder de ketel:
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #5
  Sorry hoor maar dit is geen klusvraag, u hebt het werk door een bevriende installateur laten uitvoeren, beetje vreemd dat u daar geen vertrouwen in hebt en hier gaat vragen wat er mis kan zijn.

  Jammer voor u maar hier gaat een slotje op.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu