Leiding werk keuken verplaatsen

K29

 • #1
Het plan is om de keuken te gaan verplaatsen naar achterkant woning. Beschikken over een kruipruimte maar daar is bij de bouw geen opening naar gemaakt (was een optie met een meerprijs waar de eerste bewoners uit konden kiezen). Mijn aannemer heeft via via vernomen dat de vloer uit voorgespannen vloerdelen bestaat, dus hij wil niet zomaar een opening naar de kruipruimte gaan maken. Nou hebben een paar buren met dezelfde woningen (mogelijk op goed geluk) zelf een opening gemaakt nadat de bouw al was afgerond. Desondanks begrijpelijk dat de aannemer het risico niet zomaar wil lopen. Probleem dus, hoe zou ik alsnog het leidingwerk kunnen verleggen naar achterkant woning? We hebben het plan om tegelijkertijd ook vloerverwarming te leggen, dus de cementdekvloer gaat er sowieso uit.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
  Fundering op staal of op palen?
  In het laatste geval kan je onder de fundering doorgraven.
  Je kan ook de productie tekening van de vloer uit het gemeente archief halen, dan weet je precies wat er ligt voor vloer.
   
  • Like
  Waarderingen: K29

  K29

  • #3
  Dank voor je reactie Rola. De fundering is op palen. Heb de tekeningen opgevraagd, maar gaat helaas 1-2 weken overheen. De buren hebben exact hetzelfde huis (rijtjeshuizen) en de eerste bewoners van dat huis hebben destijds wel een voorziening laten plaatsen zodat er wel een luik kon worden gemaakt naar de kruipruimte. Daar hebben ze met een de bouw de kelderkast niet/minder gefundeerd. Mogelijk is dit bij mij niet het geval. Zou ik dan ook vanuit hun kruipruimte onder de fundering kunnen komen? Dat zou geen al te grote opgave moeten zijn lijkt me? Met een legerschepje zou je er toch zo onder door moeten kunnen graven of niet?
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
  Als de grondwaterstand niet te hoog is, kan je onder de funderingsbalk doorgraven en daarna kruipen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu