Leiding van warmtepomp.

Rob25

  • #1
Wij nemen, moeten dat ook van de gemeente, een lucht/water warmtepomp voor onze nieuwe woning. De buitenunit komt op 15 meter afstand van het huis te staan achter de schuur. Maar wat ik me af vraag is of de leiding van binnen naar buitenunit eigenlijk onder de grond mag, uiteraard door een buis getrokken? Langs de gevel en door de lucht lijkt me niet zo'n prettig gezicht.
Weet iemand dit of heeft iemand een tip daarvoor.
 

Roykes

  • #2
Het is een nieuwe woning, dus ik naam aan dat er ook een bouwer bij betrokken is? neem contact op met hem dat kan hij je zo vertellen.

verder zal als het echt nieuwbouw de leidingen door de grond worden gelegd. maargoed dat moet je dus bij je aannemer navragen.
 

Rob25

  • #3
De aannemer verzorgt niet de warmtepomp en de installateur die we daar voor ingehuurd hebben is op vakantie. Wij vroegen ons dit af. Er zullen heus wel mensen zijn hier op dit forum die dit weten.
 

Roykes

  • #4
Dit is per situatie verschillend en valt niet te zeggen op afstand.

je hebt geen tekeningen gehad van de installateur?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #5
Leidingen kunnen altijd in de grond.
Het is alleen even afhankelijk welke leiding je hiervoor moet gaan gebruiken, welke isolatie erom moet.
 

Rob25

  • #6
Het is leiding uiteraard van de installateur en die weten dat de buitenunit op in totaal bijna 19 meter vanaf de binnenunit komt. Hij had het over koelleiding. Dat was in elk geval geen probleem. Misschien moet de buis waar hij dan in komt ook geïsoleerd zijn. Maar blij dat hij in elk geval onder de grond kan, de rest in welke buis of hoe dat verder moet is bijzaak. Langs je mooie nieuwe muur wil je die ook niet en dan ook nog door de lucht.
 

CV__

  • #7
Let wel dat je ook iets hebt met condensafvoer, mocht je ook gaan koelen.

Verwarmen in een nieuwbouwhuis hoeft tenslotte toch bijna niet... koelen vaak des te meer.
 

Rob25

  • #8
De installateur is weer thuis en zei dat de leiding door een buis van 110 onder de grond kan.
 

Flierps

  • #9
Hoe is er gezorgd dat die 110 buis niet vol met water komt te staan? Ik krijg eind dit jaar de warmtepomp, maar ga eerst een terras leggen waar de leidingen nog onderdoor moeten.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu