Latex inplaats van voorstrijk

Marduk

  • #1
Hallo klussers!

Wil in mijn nieuwe woning met structuurverf aan de slag. Alvorens ik daar mee ga beginnen heb ik een aantal vragen daarover:

1. Is het mogelijk om inplaats van voorstrijk latex te gebruiken om de zuigende werking van de muur op te heffen?

2. Hecht structuurverf zich goed aan latex?

De reden dat ik latex wil gaan gebruiken is omdat het simpelweg goedkoper is dan voorstrijk. Moet ongeveer 150 m² doen, vandaar dus.

Alvast bedankt!
 

Maryline

  • #2
Naar mijn mening zou ik toch kiezen voor een degelijke primer.
Je zult een veel beter resultaat halen in je eindlaag.

Ik ben wel geen schilderspecialist, maar is eerder een beetje uit ervaring in mijn eigen huis.
Laat je aub niet vangen aan de goedkoop.
Kies voor een degelijk verf. Is wel duurder maar het resultaat is merkbaar beter.
 

Dingena

  • #3
Het gebruik van goede latex is geen enkel probleem, echter deze is duurder dan voorstrijk. De goedkope soorten bevatten teveel kalk en zijn hierdoor niet geschikt.
 

Torching Vark

  • #4
Ik wil het bericht van Dingena graag onderstrepen. Uit ervaring! Op een net gestucte wand had ik niet zo heel erg veel problemen, dus dan zou ik het nog niet aanraden!

Op andere plekken komt het je gewoon van de muur af. Ik heb veel problemen gehad, en gezien. Afrader dus, toch voorstrijk kopen.
 

Essebes

  • #5
Ik sluit me aan bij de vorige beantwoorders. Latex is in vergelijking met voorstrijk veel duurder, en de functie van voorstrijk is naar mijn weten juist om het 'opzuigen' van verf door de muur tegen te gaan.

Vooral bij beton of gips is dat min of meer een must. De meeste bouwmarkten hebben een prima voorstrijk van hun huismerk, en die zijn heel betaalbaar. Neem echter wel voorstrijk voor structuurverf, omdat je met structuurverf aan de slag wilt. Dit uit eigen ervaring.

Waarom zou je een duurdere optie kiezen als het ook heel goed met voorstrijk kan?
 

Roytjuuh

  • #6
Als het een nieuwe muur is dan moet je met impregneren "de zuiging opheffen".

Als het een reeds bestaande muur is waar al behang en/of een verf laag heeft opgezeten, En je haalt een natte vinger langs de muur en het geeft af, dan moet je de muur fixeren "de poederende ondergrond vast zetten.

Ik zou in ieder geval niet kiezen om latex te gebruiken omdat dit meer kost dan een dergelijk voorstrijk middel, Maar als je nog een emmertje hebt staan ga gerust je gang kan geen kwaad.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu