Latei laten zitten bij dichtmaken deuropening?

Straatblaffer

  • #1
Hoi,

Ik ben een overbodig geworden deuropening aan het dichtlijmen met kalkzandsteenblokken (44cm lang, 12cm diep). Het is Het is de eerste keer dat ik dit doe, waardoor ik tegen een aantal punten aanloop.
-Ik heb de houten latei nog niet verwijderd. Reden is dat ik zowel links als rechts twee duidelijke scheuren zie (vanuit de hoeken tot het plafond). Ik ben bang dat dat hele stuk muur naar beneden komt als ik de balk eruit haal. Kan ik dit stuk hout laten zitten? Het is smaller dan de kalkzandsteenblokken en zal onzichtbaar worden als ik het gestuct heb. Indien ik hem moet verwijderen, is het dan raadzaam een betonnen latei terug te plaatsen, of is dat niet nodig als ik het dichtmetsel?
-Ik heb de blokken buiten laten liggen, en het heeft lang geregend. Ik weet dat ze niet droog verwerkt moeten worden, maar kunnen ze ook té nat zijn?
-Hoe strak moet ik de laatste laag blokken ten opzichte van de latei inlijmen? Is het de bedoeling dat ik die laag er echt tussen moet wringen, of is een speling van 3mm de lijmlaag) juist beter?
- Aanvullende tips zijn welkom

Alvast bedankt
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Stuc op hout tekent zich af, dus eruit.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu