Lamppendel op 110 volt in States gebruiken

Klusman123

  • #1
Ik heb absoluut geen kennis van elektra en kon het niet op internet vinden. Vandaar de vraag naar iemand die mij hier meer over kan vertellen.

De vraag:

Ik heb een lamppendel (gewoon van de gamma) welke hier in Nederland prima werkt. Ik heb hier zelf een lamp van gemaakt. Nu is het zo dat ik deze wil opsturen naar iemand in de verenigde staten als cadeautje. Echter is het geval dat daar het lichtnet 110 volt is en geen 230 zoals in Nederland.

Bij de informatie op de site van de gamma staat enkel vermeld:

De Lamppendel zwart is een eenvoudige, maar degelijke lamppendel. Geschikt voor een lamp met een lampfitting E27 en een maximaal voltage van 0,26 V. Deze lamppendel is gemaakt van zwart kunststof. Met deze Lamppendel zwart bevestigt u eenvoudig een lamp aan het plafond. Deze beschermingsklasse hiervan bedraagt IP20. Kortom, met de Lamppendel zwart beschikt u over een degelijke lamppendel voor aan uw plafond.

Nu is de vraag of deze lamppendel in de states ook gewoon gebruikt kan worden? Wat is het maximale wattage voor de lamp die erin gaat? enz enz.

Hoop dat iemand me snel even kan informeren.

Mijn dank is bij voorbaat groot!
 

Klusman123

  • #3
120 V lampen met schroefdraad E26 passen dan toch niet in een fitting E27?

De lamppendel zelf zal dus geen problemen veroorzaken?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Tussen E27 en E26 zit weinig verschil, die kan je daardoor onderling uitwisselen.

De lagere spanning is geen probleem.

Bij gelijk vermogen loopt er nl. 2x zoveel stroom door die draden .
Ik denk wel dat de draden daar dik genoeg voor zijn, 60 watt 0,25A of 0,50A mag het probleem niet zijn, die draden zijn dik genoeg.

Op zo'n fitting staat een maximaal vermogen, dit blijft gelijk omdat dat vermogen gebaseerd is op de maximale warmte van de fitting, en die word bereikt bij het aangegeven vermogen.De spanning maakt daarbij niet uit.een watt blijft een watt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu