Lampjesslinger op terras

benoitbelgium

  • #1
Dag Iedereen,

Ik heb een heel breed terras / balkon waar ik graag een lampjesslinger wil ophangen. (ik heb er een van 25m, dus die kan rond gaan). Ik wil de lampjes hoger hangen dan de railing die er nu staat, dus ik zal om de paar meter een paal moeten zetten.

Ik ken werkelijk niets van klussen en er lijken honderd soorten beugels en klemmen te bestaan. Kan iemand me hier even mee helpen? Kan ik een paal vastklemmen aan de bestaande rails? Boor ik een soort anker in de grond en zet ik daar een paal op? Help!

Mijn terras is 7.5 meter breed. Ik denk er aan om de lampjes op 2m / 2.5m hoog te hangen. Waarschijnlijk om de 2 meter een paal dus.

Elke hulp is meer dan welkom!

IMG_2583.JPG IMG_2582.JPG
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #2
Het eenvoudigste is denk ik palen tegen het bestaande hekwerk aanzetten en die dan met bijvoorbeeld tiewraps vastzetten. Iets permanenters geeft namelijk wat meer werk en rommel. Eventueel kun je er trouwens enkel één per hoek zetten; ik neem aan dat die slinger niet elke 2 meter ondersteuning nodig heeft. Een paal extra in het midden kan als het alsnog teveel doorzakt, of om de kabel te ontlasten.

Voor de paal zelf kun je van alles gebruiken, van metalen buizen, pvc tot bamboe. Dat laatste ziet er waarschijnlijk het beste uit, is goedkoop en eenvoudig in gebruik. Je kunt aan het uiteinde van de stok namelijk met een simpel mes een groef/snee maken om je slinger in te bevestigen. Uiteraard geldt: hoe breder de stok, des te steviger de constructie zal zijn.
 

benoitbelgium

  • #3
Dat van de bamboe is geen slecht idee!

Het is een slinger van 25 meter, die toch wel wat weegt... In de handleiding staat dat er best ondersteuning wordt voorzien om de 3 meter of per meter indien er veel wind is. Ik weet natuurlijk niet hoe 'serieus' men dit dient te nemen? Heeft iemand hier ervaring mee?
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #4
Als je daar bezorgd om bent, kun je eerst een juten touw ophangen en daar de slinger vervolgens omheen wikkelen. Dan is hij over praktisch de gehele breedte ondersteund. Juten past stilistisch gezien mooi bij bamboe en kost ook niet zoveel, dus dat komt goed uit.

Als je de stijl door wilt trekken, kun je het juten touw bovendien gebruiken om de bamboe palen vast te zetten (in plaats van bijv. de tiewraps).
 
Laatst bewerkt:
  • Like
Waarderingen: benoitbelgium

benoitbelgium

  • #5
Bedankt! Heb je ergens een foto van hoe je de lampjes rond het touw wikkelt? Ik vind verschillende manieren. Sorry hoor, ik ben een totale leek
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #6
Dat komt niet zo nauw, dus doe vooral wat je mooi vindt. Je merkt zelf denk ik wel of het stevig genoeg hangt. Ik weet ook niet hoe de slinger er precies uit ziet, maar het onderstaande principe zou je waarschijnlijk wel toe kunnen passen (waarbij het hout natuurlijk het juten touw voorstelt).

LichtSlinger.PNG
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu