Lampje "reservoir legen" blijft knipperen

Fleric

  • #1
Het gaat om de condensdroger: Bosch E nr: WTL5200EU/09 FD800704648

Sinds enige tijd gaat het lampje "reservoir legen" knipperen tijdens de droogbeurt. Hij maakt de droogbeurt wel af, maar droog is de was bij lange na niet.

Hiervoor gebeurde dat ook wel eens, maar dan was het voldoende om het stoffilter links onderin te legen en schoon te maken.
Maar nu blijft hij knipperen, ondanks dat het stoffilter schoon is.

We hebben al even via google gezocht op soortgelijke problemen en hebben inmiddels het hele deurtje stofvrij gemaakt en de sensor in de machine onder het deurtje schoongemaakt.

Toen hij bleef knipperen hebben we de ronde plaat aan de achterkant er af geschroefd, alles daar schoongemaakt en het resetknopje in proberen te drukken. Maar volgens ons zit het of vast, of is het in elk geval niet goed in te drukken. Of we moeten niet het juiste knopje hebben gevonden.

Heeft iemand nog tips wat we kunnen doen, want hij blijft knipperen en dus niet drogen.

Alvast bedankt
 

Rusako

  • #2
Er zit een verstopping of de pomp is stuk ! komt er wel water in de bak dan?Het knopje waar jullie over hebben is een beveilliging van het verwarmimngs element die is dus nog goed als je hem niet in kan drukken.
 

Fleric

  • #3
We hebben het afvoerpijpje/slangetje helemaal schoongemaakt net, maar dat zat niks in.
Er komt niks in het slangetje qua water trouwens, we hebben hem net even zonder slangetje getest, maar dan komt er geen water uit de achterkant.
Er komt dus ook geen water in de bak

Hoe kunnen we achterhalen of de pomp stuk is? En is het dan de moeite nog om te repareren?
 

Manualo

  • #4
Misschien heb je hier wat aan (is wel in het duits...)
 

Fleric

  • #5
We hebben gekeken, maar het ziet er bij onze droger heel anders uit.
Aan de linkerkant zit sowieso niets en aan de rechterkant zit vanalles, maar niets wat ook maar enigszins hier op lijkt.
Wel hebben we hem helemaal schoongemaakt aan beide kanten en bij het schoonmaken trok mijn man er per ongeluk een paar draadjes uit. Natuurlijk gewoon weer terug gedaan waar ze hoorden. Toen de droger geprobeerd en zoals het er nu uit ziet doet hij het weer goed.
Nou liggen de zijkanten er nog af, dus ik weet niet hoe het gaat als die er weer opzitten, maar dan zal ik jullie morgen vertellen.
 

Martien 59

  • #6
Afvoerpompje zit aan de zijkant
 

SERVICE72

  • #7
Reservoir knippert, pomp verstopt.
Rechterzij wand verwijderen, snaar van spanrol afhalen.
Nu onder de spanrol zitten 2 stekkers. Blauw en grijs uit mijn hoofd.
Los halen en slang van afvoerpomp verder weg richting midden los halen.
Zit erg strak maar schiet van zelf los. Nu schroef eruit draaien om beschermkap van pomp te verwijderen. Pomp demonteren onderzijde deksel verwijderen. Schoep nakijken op vervuiling en ruimte.

Vlotter verwijderen en zekere zijn dat microswitch schakelt. Wil nog wel eens vast zitten. Alles weer in omgekeerde volgorde inbouwen zonder zijplaten en testen.

Een goede test methode is om de wateropvang bak te verwijderen en hier voorzichtig met een gieter water in gieten. Uiteindelijk zal de pomp gaan draaien gezien de vlotter via microswitch aangeeft dat pomp reservoir vol is. Mocht het nog niet werken dan is voor 90% de pomp stuk. Even ohms doormeten op weerstand. Ohms in orde, dan spanning meten stekker van pomp. Geen spanning erop ?? dan module defect. Kwam nogal eens voor in deze serie. Maar pompen ook.

Het indrukken van de reset knop op de temperatuur bewaker is over het algemeen niet iets om zomaar te doen. De beveiliger spreekt niet zomaar aan, de verhitting ter hoogte van deze is dan minimaal 180 graden geweest. Wees hier dus voorzichtig mee. Mocht je de rode knop in kunnen drukken dan zou ik de viltbanden goed nakijken. en zeker de glijnokken voor. Eventueel voorvilt band vervangen en achter viltband goed uitzuigen.

Succes.
 

Fleric

  • #8
Het volgende raadsel.
Sinds mijn laatste post doet de droger het dus weer perfect..tenminste...de was is weer helemaal droog en hij doet er zelfs minder lang over dan hiervoor..maar...het enige probleem.

Er komt geen water in het reservoir, maar het komt ook niet uit de machine lopen...dus rara, waar blijft het water nu?
Ik heb al zo'n 6 volle wassen gedroogd, maar er komt gewoon nergens water uit. Dus hoe zit dat nu??
 

Martien 59

  • #9
Heel simpel dan heb je er droge was in gedaan anders kan het niet
 

Fleric

  • #10
Nou...zo simpel is het dus niet...ik ben wel blond, maar ik snap wel het verschil tussen natte en droge was.
Ik heb 6 wassen gewassen in de wasmachine en alle 6 de wassen nat in de droger gedaan.
 

Martien 59

  • #11
Zo groot is de opvang bak niet dat je er 6 wassen mee kunt wassen zonder dat hij vol is
dus ergens komt water uit
 

Fleric

  • #12
De zijkanten zijn eraf, de achterkant is er nog steeds af...er komt nergens water uit.
Je kan me geloven of niet, maar als iemand me kan helpen, graag.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #13
Uw verhaal kan wel kloppen, wij hebben op dit moment hetzelfde.
De machine doet er langer dan normaal en geen water in de bak of ergens anders.
Wel condens op de thermopane beglazing.
Ik heb inmiddels ontdekt waar het vocht blijft, het komt er aan de voorkant bij de luchtopening uit, ik heb er een koud voorwerp voor gehouden, het water liep er met druppels tegelijk af.

Nu nog de slangen en de pomp schoon maken en hij moet het weer doen.
 

ArNorbart

  • #14
Als je de condensor uit de machine verwijderd, en je kijkt in de machine dat zie je bij mij (WT46E100) onder nog een klepje zitten in de condensor ruimte dat je kan verwijderen door de twee lippen naar achteren te drukken en het plaatje te lichten.
Hier zit de opvang van condenswater, maar deze kan ook vol met stof (drap) zitten wat werkt als een spons neemt het vocht op maar geeft het langzaam af waar door de pomp het water niet goed kan afpompen.
Verwijder deze natte drap. Nu kan de pomp weer gewoon het water af pompen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu