Lamp ophangen - hanglamp aan het plafond

Cawija

  • #1
Na intensieve bestudering van alle beschrijvingen op internet ben ik toch gestrand met het ophangen van mijn hanglamp aan het plafond. Hoewel met de schroevendraaier gemeten de stroom tot in de fitting leek te zijn, deed de E27 gloeilamp (getest en goed gebleken) het toch niet. Aan het plafond heb ik daarna met een verhuisfitting en gloeilamp (LED E27) opnieuw een (test) verbinding gemaakt: blauw op blauw en bruin op zwart. Geen resultaat. Op de foto ziet u de situatie. Wat doe ik fout?





Graag krijg ik instructies wat ik het beste kan doen.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Heb je voor de test een bruine en een blauwwe draad uit de lasklem gehaald en die gebruikt, of heb je een extra bruine en blauwe draad bij de lasklemmen ingestoken en daar op getetst?

Wat je moet doe is alle bruine draden weer terug in de lasklem steken en ook de blauwe. dan een extra blauwe draad bij de andere blauwe draden steken, en dan de lamp aansluiten op de blauwe en op één van de zwarte. Als het dan niet werkt de andere zwarte proberen. Waarschijnlijk zit er een dubbele schakelaar.

Schakel je wel telkens de groep uit als je er aan werkt? Elektra is dodelijk en je hebt er niet al te veel verstand van, dat is een slechte combinatie.

Een van de lipjes van de bruine lasklem staat nog open, die moet dicht.
 

Cawija

  • #3
Er zijn twee bruine draden en die zitten al in de lasdoos. Bedoel je dat de blauwe die nu in het kroonsteentje zit in de las doos bij de andere blauwe moet en dat er dan een nieuwe blauwe van lasdoos naar kroonsteentje aansluiten? De groep schakel ik steeds uit ja, anders had ik er al aangehangen.
 

Cawija

  • #4
Ik heb niet aan de lasklemmen gezeten. Ik trof de draden en lasdozen zo aan. Ik heb alleen de losse draden getest. Blauw (de nuldraad) gaf geen stroom en één zwarte wel en één zwarte niet.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #5
Ja, blauw terug steken en een extra blauwe er bij steken. Tussen die blauwe en de zwarte je lamp hangen.
 

Cawija

  • #6
Oké. Dat ga ik doen.
 

Cawija

  • #7


Super bedankt!! Fijne zondag nog. Mijn zondag is helemaal goed geworden.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #8
Wel alle draadjes weer netjes terugduwen in de lasdoos en het dekseltje er op en doe nog even een kroonsteentje of lasklem op die vrije zwarte draad.
 

Cawija

  • #9
Jazeker.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu