Lamp op 220 stekker dimbaar maken

TB

  • #1
Hallo allemaal,
In de woonkamer wil ik een extra verlichting plaatsen die ik graag dimbaar wil maken met een draadloze afstandsbediening. Omdat daar geen schakelaar zit wil ik de lamp, die aan het plafond komt te hangen, direct aansluiten met een stekker in een WCD. Nu komt het..
Kan ik daar een kastje (van KAKU) tussen plaatsen die er voor zorgt dat ik de lamp kan in en uitschakelen (dimbaar). Dat betekent dat ik geen schakelaar ertussen stop maar de kabel direct op het kastje aansluit. Het kastje zorgt er dan voor dat ik, met een afstandsbediening, het licht dimbaar aan en uit kan schakelen.
Wie helpt mij?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Ja kan, je kan ook een draadloze stekker dimmer plaatsen, wat u wilt.
 

TB

  • #3
Bedankt voor je antwoord! Ik las inderdaad dat dat een andere optie is, maar blijkbaar maakt die een zoemend geluid. Ervaringen?
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #4
Je wilt een inbouwmodule in het aansluitsnoer monteren? Dat kan op zich, mits je een geschikte behuizing daarvoor gebruikt... Het blijft natuurlijk een inbouwmodule, die is niet bedoeld om ergens los op de vloer te slingeren. Je moet sowieso zorgen dat het eindresultaat geheel dubbel geïsoleerd is, je mag dus geen losse aders van het snoer zien of aan kunnen raken. Ook moeten de snoeren op trek ontlast zijn, als je een keer over het snoer struikelt mogen er geen krachten op de aansluitingen (schroefklemmen) komen te staan.

Afhankelijk van de armatuur, kun je daarin misschien de module plaatsen.

Maar ik zou liever voor de tussenstekker kiezen, dan koop je gewoon iets kant en klaars wat gewoon goed en veilig is. Ik heb echter geen ervaring met deze specifieke tussenstekker.

Of je zou de inbouwmodule misschien in de inbouwdoos achter de contactdoos kunnen plaatsen.
 

TB

  • #5
Wat ik wil is aan het uiteinde van het snoer (3x1,0mm huishoudsnoer) een module aansluiten en die weer aansluiten aan de lamp. Aan de ene kant dus de stekker en dan andere kant de module.
De module leg ik dan de plafondkap van de lamp. Uit de plafondkap komt dan weer het originele snoer van de plafond lamp.

B3AF577F-21F1-44CE-93AD-D5D2D990BBBF.jpeg
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #6
Als die module in de plafondkap past lijkt me dat prima.

Wel even opletten dat er geen mechanische krachten op het aansluitsnoer kunnen komen te staan. Dus of zorgen voor een goede trekontlasting in die plafondkap, of het snoer wegwerken in een kabelgootje o.i.d. waardoor er aan trekken / er achter blijven hangen helemaal geen optie meer is.
 

TB

  • #7
Super! Ga ik dat fixen! Thanks voor je antwoord!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu