Lamp inbouwspot vervangen

Jollie316

  • #1
Hallo
Ik ben een alleenstaande mama en ben niet zo handig. Ik heb in mijn huis heel wat kapotte lampjes (ledspots) die vervangen moeten worden en ik weet niet hoe ik ze er uit moet krijgen. Heb me al suf gezocht op internet en YouTube, maar vond nergens dit model.
Ik kan de lamp (spot met binnenste ring erbij) induwen en hoor duidelijk veren. Maar als ik er aan draai(of probeer) komt er geen beweging in. Het klinkt en voelt zelfs heel ongezond. Het spotje komt dan scheef te zitten en ben ik meer aan het peuteren om hem terug recht in de huls te plaatsen. Enkele zitten in Gyproc en daar komt met wat wrikken zelf de hele spot (buitenste huls) er uit. Daar blijf ik dus liever af, uit schrik dat ze misschien niet meer in de Gyproc blijven zitten.
Ik ben er van overtuigd dat het gewoon een simpele beweging is, maar heb dus geen flauw idee!?
Kan iemand mij helpen?

16086339216593036937218503346379.jpg
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Ben je er zeker van dat je hier überhaupt enkel de lichtbron kunt wisselen?

Ik ken deze spots niet maar als ik ze opzoek via Google Lens dan kom ik spots tegen die 1 geheel zijn. Dan moet je de hele spot vervangen. Dat zie je helaas vaker bij LED dat de lichtbron is geïntegreerd in het armatuur en niet los verwisseld kan worden.
 

Jollie316

  • #3
Ja dat wel. De vorige hadden ze enkele jaren geleden al vervangen, dat hadden ze mij gezegd. En dat kon je ook zien omdat de kleur niet juist was. Wit licht ipv geel en omgekeerd. En daar waar de lampen kunnen dimmen, zijn ze dus stuk gegaan, doordat de verkeerde er in zitten. Sommige werken nog, maar zijn een echt discospektakel.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu