Laminaat/Plakplinten/Ontvetten?

André Stelling

 • #1
Nu in het hele appartement het laminaat ligt en mooi ook, ga ik over een week de plakplinten aanbrengen.

2 vragen:

1- Ik las zo hier en daar dat eerst ontvetten wel handig is vooraleer de plakplinten aan te brengen. Maar waarmee? Wasbenzine? Ammonia? Powercleaner (ontvetter van C1000) ?

2- Wat zou mooier zijn, plinten (op lange rechte stukken) gewoon niet zagen en achter elkaar doorleggen (- - - -)of zoals ik denk, mooi in verstek zagen (45 graden) ( /\/\/\/\/\/\ )?

Alvast bedankt voor het meedenken.

vr gr André


 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • André Stelling

  • #2
  Iedereen bedankt ;) Verbazend te bemerken dat zelfs de zgn experts zich hier niet aan wagen.
   

  BertPleizier

  • #3
  Ontvetten kan geen kwaad. Gebruik hier ammoniak voor.

  Voor wat betreft het doorverbinden van de plintjes is het maar net wat je mooi vindt. Als de kopse kanten goed recht zijn kun je mooi doorleggen. Kun je echter mooi in verstek zagen, dan kun je ze eerst in verstek zagen een doorleggen.

  Een plintenknipschaar vind ik niet handig: de schaar loopt altijd schuin naar onderen weg, waardoor de 2 delen niet mooi op elkaar aansluiten.
   

  André Stelling

  • #4
  @BertPleizier Tnx, idd. ik zal eerst eens zien hoe de kopse kanten zich gedragen. Ik heb een mooie alu verstekbak en ook die werkt niet altijd even nauwkeurig hoor ;) Na het verstekzagen moet ik vaak bijwerken met recht plankje met schuurpapier werkt subliem. Sowieso niet met plintenknipper.
  Daarstraks nog even langs shop gegaan vwb ontvetten, advies was geen ontvet middelen gebruiken kunnen vlekken geven die niet meer weg gaan, dus enkel stofvrij maken. Denk dat ik me daar maar aan hou, en gaan de hoekjes later toch los dan met sec lijm / houtlijm oid.

  Weer bedankt Bert, nu bijna klaar !
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu