Laminaat met verhoging in de vloer

Anneke_1

  • #1
Hoi,

ik ben Anneke, heb twee linkerhanden, maar gelukkig wel een hele handige broer :mrgreen: en ik ben sinds vorige week de eigenaresse van m'n eerste appartementje. Helemaal in de gloria dus, en nu wil mevrouw een laminaatvloer in heur huiskamer. Alleen heb ik één probleem: de vloer is niet helemaal egaal. Er is ooit een wand uit de woning gesloopt om zo de huiskamer groter te maken en nu staan we voor het feit dat je precies kunt zien waar die wand ooit liep. De vloer is eigenlijk overal egaal, maar waar de muur ooit stond, loopt ie heel geleidelijk iets omhoog en aan de andere kant weer netjes omlaag. Het is dus niet zo dat er "ineens" een verhoging ligt. Het hoogteverschil varieërt van 6mm. tot 9mm.
De verhoging ligt in de breedte door de kamer en dat wordt ook precies de legrichting van het laminaat, dus het laminaat "kruist" de voormalige wand niet.

Hoe ga ik dit nu oplossen? Is dit op te vangen met de juiste ondervloer (zo ja, welke?) of wordt mijn nachtmerrie waarheid en moet ik er een gietvloer overheen gooien?
Wat denken jullie?

Alvast bedankt!
Onhandige An.
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ik zou proberen de bult weg te halen.
 

Michiel_H

  • #3
Ik neem aan dat de vloer beton of iets dergelijks is? Waarschijnlijk een cementdekvloer, dan kun je alles eenvoudig weg kappen. Mocht je te diep gaan met kappen dan kan dat alsnog plaatselijk worden bijgewerkt. Typisch een klusje voor handige broers (zeg ik uit ervaring..).
Ik vind overigens dat je vrij snel nachtmerries krijgt.. Let maar op, wellicht kom je nog meer tegen..
 

Anneke_1

  • #4
De vloer is inderdaad van beton, dus dat klusje voor die handige broer die de cementdekvloer gaat weghalen, lijkt me wel een strak plan. Thx!
Ik vind overigens dat je vrij snel nachtmerries krijgt.. Let maar op, wellicht kom je nog meer tegen..
Ja hallo... iemand moet paniek zaaien... Ik doe het graag... :mrgreen:
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Met een renovatiefrees kan de vloer gelijk gemaakt worden, te huur bij sommige verhuurbedrijven.
 

MvanV

  • #6
Als je het echt makkelijk wilt doen, dan leg je op de lage plekken een laag groene platen meer enj scheur je de hoogte een beetje op maat.

Of je koopt egaline, dat is dun cement wat je kan gieten en wat dan waterpas vlak uistroomt. Zo worden de lage plekken hoog.
 

Michiel_H

  • #7
Dan heb je in deze situatie veel egaline nodig. Er zijn een paar hoge plekken en heel veel lage..
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu