Laminaat leggen hoogteverschil

Toompie

 • #1
Hallo,

In ons huis willen we nieuw laminaat leggen en het oude laminaat hebben we verwijderd. Ons huis bestaat uit het oorspronkelijke deel + een uitbouw. In het oorspronkelijke deel heb ik 2 laminaat lagen + ondervloer verwijderd. In de uitbouw 1 laminaat laag + ondervloer. Er is nu een hoogteverschil van circa 1 cm. Kan dit opgelost worden door op de oorspronkelijke vloer een extra ondervloer te plaatsen om op gelijke hoogte te komen (bijvoorbeeld met groene platen??). Egaliseren doe ik liever niet als dat niet per se moet. Zie foto hieronder.
Vloer.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Impie

  • #2
  Een dubbele ondervloer is geen goed idee, omdat die dan ook ongeveer dubbel zoveel zal indrukken bij belasting. Dan gaat de vloer daar sponsachtig aanvoelen en kunnen de klikverbindingen van het laminaat los geraken.
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
  Hoe groot is de oppervlakte die opgevuld zou moeten worden?
   

  Toompie

  • #4
  Goedemorgen,

  Het gaat om circa 40 m2 wat nu lager ligt dan de uitbouw. Mijn idee is het volgende:

  - op het oorspronkelijke deel eerst een vochtscherm plaatsen
  - het oorspronkelijke deel ophogen (platen van firstfloor isoline??)
  - vervolgens overal premium polyurethaan 3,2 mm ondervloer leggen
  - ten slotte overal het laminaat leggen

  Jarenlang (10+) heeft de vloer prima gelegen terwijl het oorspronkelijke deel dus al op meerdere lagen lag. Nooit iets van gemerkt. We willen natuurlijk niet een groot risico lopen dat we over een paar maanden alles er weer uit moeten halen.

  Egaliseren heb ik nooit gedaan dus zal ik dan gaan uitbesteden. Vandaar dat ik dat alleen wil doen als dat echt een must is.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu