Laminaat leggen en ondervloer schoonmaken/egaal

Amb

  • #1
Er wordt een laminaatvloer gelegd. Het tapijt is eruit alleen er zit zo nu en dan een klein plekje van de kijm van het tapijt op de betonnen vloer. Moet dit eraf?

Tevens zitten er op 3 plekken een gaatje in de betonnen vloer, niet dieper dan 1 cm. Moet dit worden opgevuld met ? voordat de laminaatvloer kan worden gelegd?

Er gaan palten overheen (ondervloer) en folie en dan het laminaat.
 

Laminaatman

  • #2
Het ligt er een beetje aan welke ondervloer gebruikt wordt. Een zachtboard ondervloer van 9mm drukt kleine oneffenheden tot 4mm weg en kan ook gerust over een gaatje heen gelegd worden.

Hoe dunner de ondervloer, hoe groter de kans dat een oneffenheid in de ondergrond er voor zorgt dat er beweging in de naden van het laminaat komt als je er overheen loopt met als gevolg kans op een krakende vloer of een beschadiging van het kliksysteem.

Het gevaar op beweging in de naad en het kliksysteem van het laminaat is ook weer afhankelijk van de keuze laminaat. Laminaat met een kliksysteem geïntegreerd in MDF/HDF geven meer kans op krakende geluiden en beweging in de naad dan laminaatvloeren met een aluminium kliksysteem.
 

Amb

  • #3
Bedankt laminaatman.
de ondervloer worden platen, zeker min 7 mm dik over de betonvloer gelegd. daarop nog iets van een soort van folie en dan de vloer.
Hoe kun je de vloer het beste dan egaal maken, opvullen met albastine en droogt dat snel?
Mag dat onder laminaat.

wat betreft dunne lijmresten van het tapijt, moet dat alemaal verwijderd worden? zijn geen dikke plakken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu