Laminaat leggen, welke ondervloer gebruiken?

Bruisbad

 • #1
Beste mensen,

Over twee weken wil ik in mijn woonkamer ( tussenwoning ) laminaat gaan leggen, maar ik weet niet welke ondervloer ik moet gaan gebruiken.
Er ligt nu een parketvloer in ( deze blijft liggen ).Er is zoveel op de markt dat ik geen idee heb wat het beste is. Kunnen jullie mij verder op weg helpen? Alvast zeer bedankt en een fijne avond!

RJ

( foto huidige situatie )
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Marcelo86

  • #2
  Na heel eventjes zoeken kom ik uit op 'goudkleurige folie', ik heb er verder geen verstand van maar het blijkt een goede te zijn. Wel een redelijk prijsige.
   

  Bruisbad

  • #3
  @ Marcelo86, bedankt voor je reactie.
  Hebben mensen nog andere tips? Alvast dank!
   

  Geus

  • #4
  Globaal moet je letten op twee zaken, namelijk isolatiewaarde en hoogte. Over het algemeen geldt hoe hoger de isolatiewaarde, hoe hoger de prijs. Is dus een persoonlijke keuze. Qua hoogte moet je even kijken wat je kwijt kan t.o.v. drempels e.d.

  Ik vraag me wel af wat je parket ervan gaat vinden om luchtdicht opgesloten te worden. Vast wel iemand hier die kan vertellen of dat kwaad kan.
   

  Tiho

  • #5
  Daar wordt wel de waarde van geluidsisolatie mee bedoelt, niet van warmte. Je kan er ook zachtboardplaten onder leggen, Nog een dampdicht folie is niet echt nodig.
   

  Fiana

  • #6
  Er zijn allerhande verschillende soorten platen en folie voor verkrijgbaar. De goedkopere zoals die goudkleurige folie en de groene platen, hebben de minste geluidsdemping. Er is ook duurder spul met hogere geluidsdemping. ALs je online gaat zoeken, vind je bij goeie zaken de Db aangegeven die het dempt.
  Ik ga zelf voor gewone groene platen, omdat dat per M2 goedkoper uitwerkt dan de goudkleurige folie. De geluidsdemping tussen beiden is nagenoeg eender.
  Ook handig om te denken welk geluid je wilt dempen: van de buren of binnen je eigen huis? Met de buren kan het al veel schelen om de vloer vrij van de tussenwanden te houden.
  Bouwmarkten hebben doorgaans de goudkl. folie en de groene underlayment platen en nog 1 of 2 duurdere soorten. Er is echter nog meer keuze, maar dan bij meer gespecialiseerde vloerzaken. Prijzen gaan dan ook omhoog
  De groene platen moet je op van dat dikke folie leggen, in ieder geval als de vloer van beton is.
   

  Bruisbad

  • #7
  Beste mensen, Ik wil iedereen bedanken voor de tips/advies.
  Ik heb gekozen voor een folie ( 4 mm )10dB (TUV/TNO).
  Inmiddels ligt de vloer erin. Nogmaals dank!
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu