Laminaat in keuken leggen, help?

Semt-x

 • #1
Ik wil graag laminaat in de keuken leggen.
De keuken zelf staat al en er is tegen mij gezegd dat ik kan leggen tot onder de plint. Ik hoef hierdoor niet tot de muur te leggen. Kan dit wel?
Laminaat klikt in elkaar enzo, maar als ik tot net iets onder de plint leg, kan hierdoor de vloer niet schuiven? Of is er een handigheid waardoor je dit kan ondervangen?
Nogmaals, de keuken staat, dus eventueel doorleggen onder de keuken is erg lastig...
Kan dit überhaupt? Of zijn er dingen waar ik rekening moet houden?

Bedankt alvast!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Kliklaminaat kunt u zonder enige beperking leggen tot bijna tegen de poten van de keuken, een paar mm speling is nodig voor het werken van het laminaat.
   

  Semt-x

  • #3
  Beste Jan, bedankt voor je razendsnelle antwoord, en zeg alsjeblieft je. Zo oud ben ik nog niet :wink:
  Tot de poten leggen is inderdaad wat gezegd werd, maar tussen de poten door past makkelijk een lammel, gaat dit dan niet wijken t.o.v. de lamellen die wel tegen de poten liggen? Of is het verstandig om tijdens het lamineren ook een houtlijm tussen de klikdelen aan te brengen? Dus op de mes zn kant een dunne laag houtlijm?
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Dat stukje mag er tussen maar is nergens voor nodig, het doet geen dienst en niemand ziet het.
  Ook lijm is niet nodig, dat is alleen maar lastig bij het verwijderen van het laminaat en als er iets mis gaat zitten de stroken aan elkaar en kunnen misschien niet weer gebruikt worden.
   

  Semt-x

  • #5
  Bedankt! ik ga het van het weekend proberen. Toch raar dat het niet kan schuiven op deze manier, maar ik maak me waarschijnlijk zorgen om niks...
   

  DCB

  • #6
  Hoi Semt-x

  Maak je niet druk, dat laminaat bij elkaar is een enorm gewicht, dat gaat nergens heen. Die hele vloer maakt contact, veel te veel weerstand.
   

  Mn22

  Vaste beantwoorder
  • #7
  Semt-x schreef:
  Tot de poten leggen is inderdaad wat gezegd werd, maar tussen de poten door past makkelijk een lammel, gaat dit dan niet wijken t.o.v. de lamellen die wel tegen de poten liggen?
  Even voor de duidelijkheid, het laminaat mag niet tegen de poten liggen. Laminaat moet rondom vrijliggen om te kunnen werken. Dus ook tussen het laminaat en de poten tenminste een millimeter of vijf ruimte houden. Anders gaat de vloer bol staan.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu