Lambrisering passend maken op een golvende trap.

Paulbreda

  • #1
Ik wil graag lambrisering op mijn trap laten aansluiten. Maar het probleem dat zich voor doet is dat de trap zich "golvend" naar boven beweegt. Hierdoor moet ik heel veel op "het oog" de golfbeweging in mijn lambrisering zagen. Wat zeer tijdrovend is en niet altijd geweldig lukt.

Mijn vraag is dan ook:
Hoe kan ik op een makkelijke manier de onderkant van de lambrisering zo zagen dat de golfbeweging van de trap er passend op aan sluit.


Alvast bedankt voor de nuttige adviezen :D

grttttttttttttz Paul
 

Pepjo

  • #2
Kranten of grote stukken papier tegen de muur plakken, deze op maat snijden langs de trap en dit overnemen op je lambriseringspanelen.
 

Coko

  • #3
Inderdaad, alleen zou ik stevig papier of karton (geen golf karton) gebruiken. Laat zich veel netter en preciezer snijden en is makkenlijker om over te trekken.
 

Kees61

  • #4
Je kunt het ook eerst ruw op maat zagen.
Als je een deel van de lambrisering dan op de trapboom zet, zeg 5 cm hoger en netjes waterpas, dan kan je de lijn exact afschrijven met een 5 cm klosje.
Als je op de afgeschreven lijn zaagt, dan past het precies.
Je moet er dan wel rekening mee houden dat het geheel daarna 5 cm zakt. Of 10 cm, of wat je wil. Wat er eventueel nog aan mankeert, kan je met een schaafje wegschaven.

Je kopiëert als het ware de vorm van de trap op je lambrisering, parallel aan de trap.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu