Lak verbeterd laatste tijd, of gewoon goede gekocht, gewoon nieuwschierig.

De oplossing

  • #1
Had oude tafel geschuurd en lak van een eigen merk van bouwmarkt op gesmeerd (of gelakt, wat je maar wil). Best blij verrast met resultaat (ik lach er de héle dag als een halve gare van). Ook vergeleken met een best netjes oud meubel vond ik dit toch een stuk prettiger om naar te kijken. Vandaar dus de vraag, of lakken tegenwoordig van betere kwaliteid zijn dan voorheen, en benieuwd hoe dat dan zou kunnen (tenzij te ingewikkeld lang verhaal wordt).
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Nee hoor, klassieke lijnolie erf is vele malen sterker dan synthetische verf. Maar we hebben geen geduld meer tegenwoordig dus moet het snel. Maar wat snel droogt is minder flexibel dan langzaam drogende verf. Tussen synthetische verven onderling bestaat natuurlijk ook kwaliteitsverschil. A merk is duurzamer dan bouwmarktverf. Die verkopen ook A merken maar niet uit hun toprange. Dat zijn vrijwel altijd producten die al jaren op de markt zijn. Die komen weer in de bouwmarkt als de fabrikant weer een nieuw product met betere eigenschappen heeft ontwikkeld. Met het bijbehorende prijskaartje uiteraard.
Zo stond R-AZ als huisschilderlak jaren aan de top, totdat R-XD op de markt kwam. Allebei A merk maar toch met significante verschillen.
 
Laatst bewerkt:

De oplossing

  • #3
Had geen a merk nu, maar zal wel gewoon zijn dat nieuwer dus verbeterd is dan. Oudere is misschien sterker en beschermd beter, zou ik niet weten, maar oogt iig wel stuk mooier deze, in mijn idee.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu