Lager vervangen Bauknecht AWG 839

Prutsertje

  • #1
M.H.

Onze wasmachine (Bauknecht AWG 839 van 5 jaar oud) maakte een ratelend, ongezellig geluid zodra deze een beetje hoger in de toerne kwam.

Na wat surfen heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben de machine te lijf gegaan.
Na de boven- en achterplaat verwijderd te hebben heb ik de warme-lucht-dinges (witte plastic luchtgeleider die van de ventilator + verwarming boven op de trommel naar achter de trommel loopt) verwijderd, de achterplaat van de trommel losgenomen en deze door de achterkant van de machine naar buiten gehaald (uiteraard eerst wel de V-snaar & bekabeling verwijderd).

Nadat ik de moer op de as losgenomen had en met enige overtuigingskracht de as uit de lagers geholpen heb kan ik constateren dat de lagers welke het dichtst bij de snaar zitten vrij aardig lopen, maar de lager aan de binnenkant (kant van de trommel) zit behoorlijke speling op (lees: in mijn ogen stuk).

Nu wil ik graag lagers bestellen, maar eerst even de vraag aan de (ervarings)deskundigen hier... hoe krijg ik de oude lagers eruit en waarop moet ik letten bij het plaatsen van nieuwe (incl. het weer in elkaar zetten van het apparaat).

Namens mijn vrouw alvast hartelijk dank......


Ps. op het kruis wat op de trommel gelasd zit is sprake van roestvorming, betekent dit dat ik in de nabije toekomst meer ellende kan verwachten, want dan gaat dit apparaat richting recycling.
 

Johan m

  • #2
Dit is allen te doen door het complete achterschild te vervangen (dus dat metalen deel waar delagers in zitten) conclusie weg sodemieteren en een andere machine kopen

groetjes DE wasmachine monteur
 

Johan m

  • #3
Dat het repareren een dure en tijdrovende hobby is. (als het al lukt om het zelf te doen) hoe oud is de machine? dus mijn advies is koop een nieuwe machine

groeten johan
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu