Lade tussen de treden van de trap bouwen

Speebee

  • #1
1. ik heb veel gezocht, het leek me voor de handliggend dat het een bestaande vraag is - niet te vinden .

2. Ik wil in de onderste 3 treden van de trap laden maken met een diepte van 700 mm voor de onderste en (700 - 2x170) = 360 mm voor de bovenste.
De trap is tussen de zijbeuken 815 mm breed en de opstap is 200 mm, de aantrede is 170 mm. de trap staat netjes, het huis is van de jaren 90.
ik denk er zelf over om 2 getrapte zijpanelen te maken, die met ribben verbinden en daartussen de laden te maken. Voordat ik ga beginnen wil ik graag weten wat de ervaringen en adviezen van anderen zijn.
Graag reactie, hier een maatschets van de bestaande situatie.
Alvast vriendelijk bedankt.
2022-08-31 trapschets.png
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Speebee schreef:
2 getrapte zijpanelen te maken, die met ribben verbinden
Hier is wat meer uitleg wel handig. Plaats eens een foto van de huidige trap.

Ik heb vorig jaar een trapje met drie lades gemaakt. De lades worden bij mij naar beneden toe steeds dieper. De twee trapbomen moeten over de hele lengte van de ladegeleiders doorlopen (dat is bij een standaardtrap niet zo).
1.jpg

Ik heb rondom net achter het frontje een latje gemonteerd, zodat het ladefrontje een aanslag heeft, en om te voorkomen dat er stof en vuil in de lades kan vallen.
2.jpg
 
  • Like
Waarderingen: Speebee

Speebee

  • #3
Dankjewel @IJkenhout dit is precies wat ik bedoel,heb je meer foto’s of schetsen? En een materiaal lijstje voor de geleiders?
Alvast dankjewel
Anton
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Ik heb geen schetsen gemaakt, want het trapje moest tussen twee wanden geplaatst worden. Dat vraagt om een breedtemeting ter plekke. De tredes zijn 1op1 afgetekend op de trapbomen en ingefreesd. Controleer goed dat de twee trapbomen parallel zijn en de trede er haaks op. Anders passen de lades niet goed.

Materiaallijst voor de geleiders is niet meer dan de geleiders + schroeven. Ik heb zo lang mogelijke geleiders gekozen, zodat de tredes er helemaal uitgeschoven kunnen worden. Controleer of je de ontgrendelingspalletjes kunt bedienen om de lades eruit te halen. Ik heb bij twee lades aan de binnenkant gaten in de zijkant gemaakt om het palletje te kunnen bedienen.

Als je specifieke plekken op de foto wilt hebben, of wat maten laat maar weten.

Heb je een open trap? Let op dat treden doorbuigen, de lade moet dat niet verhinderen.
 
  • Like
Waarderingen: Speebee

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu