Kwaliteitsverschillen in HR(++)-glas?

Van de week kreeg ik een prijsopgaaf van een glashandel. Hun glas was inclusief het zetten vier keer zo duur als het glas (met dezelfde afmetingen en U-waarde) dat iedere particulier online kan bestellen, maar dat je zelf moet plaatsen. Nu vraag ik me af of er naast dat enorme prijsverschil ook een significant kwaliteitsverschil zit tussen 'online voordeelglas' en glas dat je via de vakhandel koopt. Weet iemand op het forum daar meer van? Zijn er A- en B-merken? Zij er ook duidelijk inferieure merken? Komt al dat glas uit dezelfde fabriek?
 
Even voor de duidelijkheid. Offerte van de glashandel was een gespecificeerde opgave dus ruit en loon waren appart genoteerd.
 
Nee, die glashandel had een prijs inclusief plaatsen, en ik kon voor een kwart van dat totaal bedrag alle ruiten - met dezelfde afmetingen en U-waarde) online bestellen. Ik noem geen bedragen omdat dat tegen de forumregels zou kunnen indruisen ;-)
 
Nou snap je gelijk waarom de regel is van bedragen noemen.
Als je weet wat je zelf per uur kost kan je berekenen of het een beetje klopt. Eerste uur forum internet enz. kan je alvast opschrijven.
Merk nog even op dat een bedrijf aan allerlei veiligheidsvoorschriften moet voldoen en die moet jij ook betalen.
 
Maar om terug te komen op mijn hoofdvraag: is er kwaliteitsverschil tussen het glas dat de vakhandelaar levert en het snelle online glas dat iedere partuculier voor een krabbehats kan kopen bij de glasflatsseflats?
 
Normaal gesproken niet.
Plaatsen en ook het afvoeren van het oude glas kost nou eenmaal ook een bedrag per m2.
 
Tuurlijk kan er kwaliteitsverschil zitten in verschillende merken. Naast de U-waarde van het glas heb je ook nog een U-waarde van het kaderprofiel. De glasdikte kan ook verschillen. Kies twee verschillende glasdiktes (betere geluidsreductie). Verder heb je nog een LTA en ZTA waarde (mag je zelf googelen :wink: )
 
Vermoed dat er toch wel kwaliteids verschil in kan zitten, net zoals op alle andere artikelen die je goedkoop via internet kunt bestellen.
Misschien niet het glas zelf, maar denk dan aan de verbindingen tussen de glasplaten.
Andere vraag is natuurlijk ook, kun je zelf het glas volgens de voorwaarden installeren, of laat je dat door een goedkoop klussertje doen, die er ook geen verstand van heeft.
 
Ik heb al verschillende keren online glas besteld. Het gaat dan om ruitjes die je zelf met de auto kan vervoeren (bovenlichjtjes, glas voor de blokhut, enz.).

De afhaallocaties waren altijd locaties waar de glashandel zelf ook komt om hun glas op te halen. Vaak zijn het loodsen van bekende glasmerken (bijvoorbeeld Pilki*gton).

Verder zit hier in mijn woonplaats een glasfabriekje (merkloos) waar glaszetters en timmerbedrijven uit de omgeving komen. Ik ben daar wel eens geweest om wat op te halen en in de loods stonden allemaal glasbokken met ruiten voor de lokale glaszetters. Dat kon ik aflezen op de stickers (daar stond de bedrijfsnaam en de klantnaam op).

Vergeet bij de prijs van de glaszetter niet dat dat all-in is, dus inclusief:
- tijd voor het ophalen van de nieuwe en afvoeren van de oude ruit;
- montagemateriaal;
- ruitbreukrisico;
- arbeidsloon met premies en verzekering;
- voorrijkosten;
- winst;
- diverse.

Jij rekent alleen de kostprijs van een ruit af te halen in een loods. Om een eerlijke vergelijking te maken moet je je eigen uurloon doorberekenen bij het ophalen en afvoeren, monteren en je montagematerialen moet je ook nog meerekenen.
 
  • Like
Waarderingen: Hall
Kijk, dat is interessante informatie. Bedankt, @BertPleizier

Ik ga dat glas mooi zelf zetten en steek de 200 eur/uur van de vakman in m'n eigen zak (zoveel was het wel). Mag ik vragen waar dat merkloze glasfabriekje zit?
 
Laatst bewerkt door een moderator:
200 €/uur mooi bedrag voor een glaszetter. Ben heel benieuwd, misschien kan je is wat foto's plaatsen.
 
Ik heb recentelijk voor een aantal grote ramen twee offertes binnengekregen met een zeer groot prijsverschil. De één rekende een hoge prijs omdat ze een kraan in moesten huren voor het plaatsen, de andere kon laag in de prijs zitten omdat ze een eigen glasrobot hebben.

Om maar aan te geven dat de prijs niet altijd alleen glas en uren bevat, maar ook kosten waar je niet direct bij stil staat.

En vergeet ook niet de glasblokjes, glaslatten, schuimband, kit etc. Dat wil ook lekker aantellen.
 
Onze aannemer heeft eerst een totaalprijs gemaakt voor de hele uitbouw en bij het plaatsen van
de kozijnen en het glas kwam hij er achter dat er toch een grote kraan nodig was en een speciaal
transport ding met 4 enorme zuigers om de glazen te kunnen plaatsen :-).
Zo zie je maar weer, ik geloof dat hem dat best veel heeft gekost terwijl hij
toch niet bepaald een beginner is. Soms lijkt iets simpel tot je het moet maken.
 
@ Hall

Dat glasfabriekje zit in de omgeving van Rotterdam (Voorne-Putten).

Afgelopen zomer heeft de lokale glaszetter een ruit in de schuifpui vervangen omdat deze vochtplekken tussen de glasplaten had. De ruit was 125 kg en deze hebben ze met 2 personen langs het huis door de tuin naar achteren getild. Bij elkaar een meter of 30-40. Onderweg hadden ze halverwege 2 balkjes op het pad gelegd om de ruit op te kunnen zetten om even uit te rusten.

Tref je een glaszetter die dat niet ziet zitten, dan komt er inderdaad een kraan bij en dan gaat de teller lopen.
 
Dat is helaas niet in de buurt.

De ruiten die wij nodig hebben, wegen per stuk niet meer dan 30 kilo, de meeste zelfs nog geen 20, dus dat kan de gemiddelde glaszetter (m/v) makkelijk tillen.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Glasprijzen gaan momenteel weer door het dak, ivm de schaarste. En er is werk genoeg voor een glaszetter. Specificaties van glas kun je controleren, hierboven is aangegeven waar de verschillen in zitten.

Maak voor jezelf de keuze om het uit te besteden of om het te laten doen. Maar ga niet lopen zeuren over prijzen op dit klusforum. Lees ook even de forumregels.


Volgens mij kan dit topic op slot.
 
glas is glas als je de zelfde diktes met elkaar vergelijkt is daarin geen kwaliteit verschil.
er kan wel verschil zitten in de profielen die gebruikt worden, de lijm/kit en de eventuele folie.

je maakt een fout als je denkt dat alleen het zetten tijd kost.
het bestellen, meten het versturen van de rekening etc. kosten ook allemaal tijd.

verder heeft de man risico als er een ruit breekt fout is gemeten of wat dan ook verwacht je een nieuwe zonder meerkosten etc.
al die zaken zitten in je prijs verwerkt.

en mischien had deze op het moment geen behoefte aan een klus dan is de prijs over het algemeen niet zo scherp
 
Eigen materieel moet ook betaald worden. Het is bekend dat er grote prijsverschillen zitten in offertes. En ook in de uitvoeringsmethode. Het is echt niet altijd zinvol om de goedkoopste te kiezen.

Als je zelf de ruit plaatst, ben je mogelijk je garantie kwijt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan