Kunststof over houten boeidelen zetten

Joch

 • #1
Van een aantal boeidelen (multiplex) is de bovenste laag multiplex losgelaten. Het helemaal vervangen van de boeidelen zie ik niet zitten. Dan moet ik de daktrim los zien te krijgen, en ik vermoed dat de dakbedekking dan ook opnieuw moet. Daarom wil ik trespa (of compactplaat/rockpanel oid) over de bestaande boeidelen heenzetten.

Hierbij wil ik het als volgt aanpakken:
- trespa van net onder de daktrim, tot een stukje onder het houten boeideel laten lopen
- overgang van daktrim naar trespa (trespa steekt iets uit t.o.v. daktrim) maken door Alu Z profiel. Ene zijde van Z valt dan onder daktrim, middendeel horizontaal op bovenzijde trespa, andere zijde van Z valt over trespa
- tussen trespa en bestaand boeideel kleine ruimte (ca 3mm) houden door bv. vulringen/vulplaatjes achter schroeven te plaatsen.
- voldoende ruimte tussen naden en rond schroefgaten houden voor uitzetten trespa (lijkt voordeel van rockpanel te zijn, dat het niet uitzet)

Nadelen die ik zie zijn:
- extra alu rand onder daktrim, en boeideel dat uitsteekt buiten daktrim is natuurlijk niet het meest charmant
- hout achter het trespa kan vochtig blijven/rotten

Iemand nog aanvullingen/tips/betere ideeën? Alvast bedankt hiervoor.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Joch

  • #2
  Zie boven.
  I.p.v. Alu Z profiel ben ik van plan stoeltjesprofiel ("h") profiel te gebruiken. Dit is 2mm dik en tussen de pootjes van de "h" zit 8mm ruimte. Als ik compactplaat/trespa van 6mm gebruik, kan ik op deze manier 4mm ruimte tussen oude boeideel en nieuwe plaat krijgen. Iemand ervaring of dit voldoende is om rotten van oude boeideel te voorkomen?
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #3
  Het lastige van een stoeltjes profiel is het vastzetten het gat zit in de leuning. Dat komt dus eigenlijk achter de daktrim.
  Waar zitten deze boeidelen aan de woning of schuur. Al er gestookt wordt zal je meer kans op vocht hebben lijkt mij. Bij een schuur is dat minder.
  Waar je die Trespa gaat vastzetten daar zou ik eerst een strookje materiaal zetten.
  Ik zou daar een strookje PE plaat voor gebruiken. Dat kan je ook bij de naad zetten die voor het uitzetten en krimpen. Vulplaatjes, lijkt mij, werkt lastig.
   

  Joch

  • #4
  Bedankt voor de reactie!

  Ik wil het stoeltjesprofiel onder de daktrim schuiven/klemmen en dan laten rusten op de plaat, zodat het profiel niet omlaag kan zakken. Leek mij namelijk ook lastig om profiel zelf vast te schroeven. Heb even een stukje getest en profiel klemt netjes achter de daktrim.

  Vulstrookjes erachter lijkt me inderdaad een goed idee. Precies op de plaats waar ik schroef. Worden dan 4mm dik (met 2 mm dik profiel + 2mm ruimte over in het profiel kom ik aan max 4mm ruimte tussen oude boeideel en nieuwe). Ik hoop dat die ruimte voldoende is om het oude boeideel nog lang mee te laten gaan, en af te zijn van het schilderen ervan. Voordeel van dergelijke smal stoeltjesprofiel is dat deze even dik zijn als de daktrim en alles dus redelijk netjes vlak blijft.

  Het is het boeideel van het huis en aanbouw, alles heeft plat dak. Ten zij iemand me echt gaat vertellen dat 4mm ruimte problemen op gaat leveren met rottende boeidelen erachter, denk ik dat ik het zo maar ga uitvoeren.
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #5
  Ik kan je daar helaas niet mee helpen.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu