Kunststof kozijnen schilderen

Eapmb

  • #1
Wij hebben een huis gekocht waar kunststof kozijnen inzitten.
Heel praktisch, maar wel jammer dat ze wit zijn. :cry:
Nu willen we ze donkergrijs verven.
Waarmee kunnen we dat het beste doen en hoe?
Graag goed advies.
Bvd
Edwin
 

Fiesiekus

  • #2
Je kan het beste de kozijnen ontvetten, daarna licht schuren voor betere hechting, vervolgens gronden met een primer. Het is handig om de delen die je donker wilt hebben met grijs te gronden. Je kan wat zwarte mengkleur door je primer doen om dit te bereiken.Nu kan je met een goede kwaliteit verf alles voorlakken en daarna afschilderen
 

Eapmb

  • #3
Bedankt ,hier kunnen we wat mee :lol:
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Ik zou de kleur nooit veranderen. Kunststoffen kan je het beste, in verband met de temperatuur zo licht mogelijk houden.
*wgb*
 

Eapmb

  • #5
Ik snap dat donkere kozijnen warmer worden,maar loop ik hier risico mee wanneer ze geschilderd zijn dan?
Wanneer je de goede primer en verfsoort gebruikt zou dit op zich geen problemen moeten geven"of wel?"
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #6
PVC is een thermoplastische kunststof dus als je deze verwarmd of verhit kan je deze vervormen. Met een witte kleur hou je de temperatuur zo laag mogelijk. Of een grijze kleur van invloed is op jouw kozijnen weet ik niet. Maar om die reden zou ik de kleur niet veranderen.
*wgb*
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #7
Alleen wit hadden we 35 jaar geleden. Nu zijn er kunsttofkozijnen in velerlei kleuren, ook zeer donkere. Hierop is de normale frabrieksgarantie van toepassing, zonder retricties welke kleur.

U kunt uw kunsstofkozijnen met een 2-k watergedragen epoxyprimer behandelen ( verkrijgbaar in wit, bruin, en donkergrijs ) en daarna afwerken met elke gewenste 1-k of 2-k deklaag.

Kunststof bevat weekmakers waarvan deze hechtprimer ( een verf dus ) juist gebruik maakt: ze wordt ahw verweven met de kunsstofondergrond en vormt een sterke hechtlaag. En op verf kun je dus een nieuwe laag verf zetten.

Raar eigenlijk: kunststof werd aangeprezen onder het motto: nooit meer schilderen. Nu gaan we primers en lakken ontwikkelen om die kunsstof ( gruwel ) kozijnen weer te schilderen.
 

Fiesiekus

  • #8
:mrgreen:
Blijkbaar is er toch ook een sterke wens "om eens een ander kleurtje" op de kozijnen te zetten. Sterker dan het genot van niet meer te hoeven schilderen.

Ik weet niet hoe oud deze witte kozijnen zijn, maar zijn de eerste generatie kunststofkozijnen ook wel geschikt om over te primeren en bestand tegen de hogere temperatuur?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #9
Kees de schilder schreef:
Alleen wit hadden we 35 jaar geleden. Nu zijn er kunsttofkozijnen in velerlei kleuren, ook zeer donkere. Hierop is de normale frabrieksgarantie van toepassing, zonder retricties welke kleur.
Kunststoffen kan je nu eenmaal met verschillende eigenschappen in elkaar zetten, bouwen of manipuleren. Of de witte van 35 jaar geleden dezelfde eigenschappen heeft als de donkere van heden ten dage.
*wgb*
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu