Kunststof keukenblad monteren

Rob.kohler

 • #1
Bij alle bouwmarkten te koop, maar helaas via internet geen enkele klusinformatie gevonden hoe je zelf kunststof duropal werkbladen kunt monteren. Ik zoek met name informatie over hoe je de verbinding tussen 2 delen kunt maken: bijvoorbeeld bij een hoek met een recht stuk.

Wie weet hier oplossingen voor?

(Svp geen reacties dat dat specialisten werk is en dat je maar naar een bedrijf moet gaan, dat wil ik niet, ik wil het gewoon zelf doen!)
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jeroen94704

  • #2
  Ik snap het probleem niet. Als je een blad bestelt waar een verbinding in zit wordt alles meegeleverd om het zaakje aan elkaar te maken.

  Dat werkt als volgt: Op de plek waar de verbinding moet plaatsvinden zitten sleufjes in het hout gefreesd. Hier breng je aan beide kanten lijm in aan, steekt er een soort platte deuvels in, en je schroeft het zaakje met draadeinden aan elkaar.

  Lijm laten drogen, afkitten, klaar.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #3
  De platen in de bouwmarkt zijn gewoon recht en worden alleen op bestelling kant en klaar geleverd.
  Dat betekent dus dat iemand het zelf wil/moet doen, de TS geeft dit overigens ook aan.

  Het vereist heel nauwkeurig werken met goed en haaks gereedschap, het beste is eerst 1 of 2 proefstukjes te maken van afvalstukken.
  Ik kan hier wel gaan beschrijven hoe de hoek eruit komt te zien maar het lijkt me beter dat u zelf even gaat kijken bij een keukenleverancier, dat zegt meer dan duizend woorden.

  Hoe de hoek er uit komt te zien is ook afhankelijk van het soort blad, een recht blad kan in een hoek van 45 graden gezaagd worden, dit kunt u laten doen bij de bouwmarkt.
  Hebt u een blad met een waterkering aan de voorkant dan wordt het verhaal nog anders, dan moet de waterkering eerst een stukje 45 graden gezaagd worden en de rest recht.
  Bij de keukenzaak kunt u dat zelf zien.
   

  Rob.kohler

  • #5
  Jongens 3x antwoord waar ik wat aan heb!

  Draadeinden die onder het blad gemaakt zijn om de boel vervolgens strak te trekken? Dan snap ik het! Toch jammer dat er niet gewoon een klusfolder met die info te vinden is...

  Hoek van 90/90 met aan beide zijden een recht stuk. Dus aan 2 kanten een rechte verbinding. Aan de voorkant inderdaad een waterkering, maar het hoekstuk heeft ook een schuin stuk aan de voorkant. Dat wil dus zeggen dat de verbindingen recht worden. Door de ingelegde spoelbak ben ik toch aan maatwerk gebonden. Mogelijk kunnen ze dan meteen de zijstukken perfect recht zagen. (alleen: wat is TS?)

  Topic heb ik inderdaad wel iets aan. Weet niemand dat er gewoon omgekeerde zaagjes te koop zijn (zaagsnede wijst naar beneden), die bij het zagen omlaag drukken in plaats van omhoog trekken, dan kun je gewoon vanaf bovenzijde zagen. Wel tapen om te zorgen dat er niks splintert en dat je niet krast. Werkt in combinatie met de zaagstand van de decoupeerzaag perfect, ik geloof echter niet dat het recht genoeg zal zijn voor de kanten van een verbinding.
   

  EdP

  • #6
  De situatie die je schetst zie ik niet helemaal voor me, mogelijk dat dat bij anderen ook zo is. Misschien helpt het om e.e.a. te schetsen en als afbeelding te uploaden.

  Met een decoupeerzaag is het inderdaad niet makkelijk om kaarsrecht te zagen, vooral als je geen echt goeie hebt. Met een cirkelzaag gaat het mogelijk ook, afhankelijk van hoe je zagen wilt. Anders is met een schaaf(machine) de zaagsnede nalopen ook een mogelijkheid.

  TS=Topic Starter, jij dus.
   

  Kees61

  • #7
  Met een decoupeerzaag zaag je niet recht genoeg, net wat EdP zegt.
  Daarbij werkt de pendelbeweging van een decoupeerzaag verkeerd voor omgekeerde zaagjes. Je kunt dan beter de zaag aan de onderkant van het werk houden. Eigenlijk is een decoupeerzaag alleen geschikt om het grootste stuk er even af te hakken, om het daarna na te frezen. Dat gaat toch het allermooist.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu