Kunstof leiding detecteren

Fatihunsel

 • #1
Beste,

Ik zit met mijn handen in mijn haren helaas!!

Wij hebben een woning van 3 hoog alleen we gebruiken de bovenste etage nooit echt nooit..! Afgelopen winter heb ik lekkages gehaden dat heeft veel problemen met zich mee gebracht.

ik heb geen idee hoe en waar de leidingen lopen zou er misschien iemand mij een advies kunnen geven welke detector ik zou moeten kopen om KUNSTOF leidingen te vinden ik zou graag eigenlijk van de 2 de verdieping een stopkraan willen zodat ik in de winter al het water van de 3de verdieping kan afsluiten.

het gaat om polypropyleen leidingen die eerder zijn aangelegd.

heeft iemand enig voorstel of idee?

groetjess
 
Laatst bewerkt:
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Alleen indien de leidingen gevuld zijn met water zou je ze kunnen detecteren, maar daar heb je zeer goede leidingzoeker voor nodig.

  Lees dit topic (klik) eens.

  Je zou zo'n professionele leidingzoeker dus ook kunnen huren voor een dag en dan de hele zaak in kaart brengen.

  Merken en modellen worden hier overigens verder niet aanbevolen. Die vermelding in dat andere topic was een uitzondering.
   

  Fatihunsel

  • #3
  Helaas is huren geen optie voor mij omdat het in het buitenland is. Ik heb wel een optie gezien van hilti ps50 maar die kost 1500€ ongeveer vind het een behooooorlijke prijs.

  ik heb ook een optie gevonden van bosch gms120 maar er staat op de ene pagine dat het wel kunstof detecteerd en op de andere site staat het er helemaal niet bij.. de reviews zijn op bepaalde sites goed maar ook heel slecht…moeilijke te bepalen
   

  Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Kunststof zelf is gewoon niet te detecteren, tenzij de leiding ook een metalen laag bevat.
  Maar gevuld met water zou vermoedelijk wel kunnen, alleen heb ik geen ervaring met de 'betere' leidingdetectoren.
  Bovendien, zoals al gezegd, worden hier geen merken of types aanbevolen, zie de forumregels:
  Bij te nadrukkelijk bedrijf en/of merkgerichte adviezen, reclame en suggesties of vragen daarover kunnen de merk- of bedrijfsnamen verwijderd worden.
   

  Fatihunsel

  • #5
  Excuses dat ik de forum regels heb overschreden ik wist het niet.

  oke dus dat is het enige dat uzelf zou kunnen aanraden, ik wacht nog even of er misschien nog andere zijn met andere detector adviezen.

  Er is wel gewoon waterdruk zowel warm als koud in de leidingen.
   

  Boertje125

  Vaste Beantwoorder
  • #6
  je kan er altijd even een trekveer in duwen
  er van uitgaande dat je de uiteinde wel weet te vinden.

  soms is het handiger de leiding te laten voor wat hij is en gewoon een nieuwe te trekken maar dat hangt helemaal van de situatie af
   

  Fatihunsel

  • #7
  Nee dat is helaas niet echt een optie heb geeen idee hoe de leidingen lopen.. als het alleen maar hakken is vind ik het niet erg het is allemaal tegel werk dus zal ik heel veel schade moeten maken om de leiding te volgen..
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu