Kunstof latten, gleuven opvullen?

vhomas

  • #1
Hallo klussers
In een oud huis heb ik glasvliesbehang verwijderd om aan de ene kant (links op de foto) een mooie strakke muur aan te treffen en op de andere kant (rechts op de foto) heeft een vorige bewoner besloten om er kunststof latten op te schroeven. Deze verwijderen lijkt niet echt een optie, omdat het geschroefd is en gelijmd en bovenin is het verwerkt in het plafond. Kortom ik hoop dat er een optie is om de gleuven tussen de kunststof latten op te vullen, zodat ik er daarna bijv. renovliesbehang overheen kan plakken. Ik twijfel vooral over of het een optie is en welk materiaal te gebruiken, de latten zijn namelijk enorm glad en ik weet niet welke vorm pasta/plamuur hier op kan hechten.

Ik hoor het graag of jullie tips hebben!

IMG_7694.jpg
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Het is erg onverstandig die kunststof schroten te laten zitten en er een of ander 'renovlies'overheen te plakken.

Redenen:
- Er is vrijwel niets dat echt houdt aan die (PVC) schroten en zeker geen vulmateriaal.
- Je blijft de groeven en oneffenheden zien, ook met een vulmateriaal.
- Die schroten zijn ongelooflijk brandbaar en vooral giftig in geval van brand. Brandweerkorpsen hebben echt de pest aan gebruik van dat materiaal binnenshuis!

Alles eraf halen en de muur (laten) stuken is naar mijn mening de beste oplossing.

Bij het eraf halen zou je eventueel eerst de rand in het plafond kunnen doorzagen met een oscillerende multitool (voor dit materiaal een fluitje van een cent) en naderhand afwerken met een lat langs het plafond.
 
  • Like
  • Dit heeft me geweldig geholpen!
Waarderingen: vhomas en Walker

vhomas

  • #3
Bedankt voor je antwoord. Je hebt mij ook direct overtuigd, gisterenavond een multitool gekocht :) en we gaan aan de bak! Bedankt voor de tips!
 
  • Like
Waarderingen: Kees

Ic3

  • #4
Ik heb het in mijn studententijd wel eens met dat spul geprobeerd waarmee je tegels kun stuccen. Daarna gestuct, dus niet apart gevuld, maar gewoon 2 lagen er op. Ondanks dat het jaren prima gehouden heeft, zou ik er niet opnieuw voor kiezen. Het is toch een lapmiddel. Doe het zoals Kees adviseert, dan is het ook gewoon goed gedaan.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
Beste @Ic3

Je hebt gereageerd op een topic dat inmiddels al ruim 5 maanden oud is.
Als je daaraan begint, kun je je lol nog wel op, want er zijn op Klusidee tot nu toe zo'n 140.000 topics geplaatst.
En wordt het forum overspoeld met allerlei (meerendeels overbodige) antwoorden van (op zich ijverige) leden...

Bovendien heeft het geen enkele zin om een advies na die tijd toe te voegen, terwijl de TS (topicstarter) nota bene destijds al heeft aangegeven dat hij het als opgelost beschouwt.

Graag alleen antwoorden op actuele topics! :wink:
 

Ic3

  • #6
Excuses, ik reageerde op gerelateerde onderwerpen. Niet wetende dat dit topic al zo oud was. Ik zal er rekening mee houden!
 
  • Like
Waarderingen: Kees

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu