Kunstof latten, gleuven opvullen?

vhomas

 • #1
Hallo klussers
In een oud huis heb ik glasvliesbehang verwijderd om aan de ene kant (links op de foto) een mooie strakke muur aan te treffen en op de andere kant (rechts op de foto) heeft een vorige bewoner besloten om er kunststof latten op te schroeven. Deze verwijderen lijkt niet echt een optie, omdat het geschroefd is en gelijmd en bovenin is het verwerkt in het plafond. Kortom ik hoop dat er een optie is om de gleuven tussen de kunststof latten op te vullen, zodat ik er daarna bijv. renovliesbehang overheen kan plakken. Ik twijfel vooral over of het een optie is en welk materiaal te gebruiken, de latten zijn namelijk enorm glad en ik weet niet welke vorm pasta/plamuur hier op kan hechten.

Ik hoor het graag of jullie tips hebben!

IMG_7694.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Het is erg onverstandig die kunststof schroten te laten zitten en er een of ander 'renovlies'overheen te plakken.

  Redenen:
  - Er is vrijwel niets dat echt houdt aan die (PVC) schroten en zeker geen vulmateriaal.
  - Je blijft de groeven en oneffenheden zien, ook met een vulmateriaal.
  - Die schroten zijn ongelooflijk brandbaar en vooral giftig in geval van brand. Brandweerkorpsen hebben echt de pest aan gebruik van dat materiaal binnenshuis!

  Alles eraf halen en de muur (laten) stuken is naar mijn mening de beste oplossing.

  Bij het eraf halen zou je eventueel eerst de rand in het plafond kunnen doorzagen met een oscillerende multitool (voor dit materiaal een fluitje van een cent) en naderhand afwerken met een lat langs het plafond.
   
  • Like
  • Dit heeft me geweldig geholpen!
  Waarderingen: vhomas en Walker

  vhomas

  • #3
  Bedankt voor je antwoord. Je hebt mij ook direct overtuigd, gisterenavond een multitool gekocht :) en we gaan aan de bak! Bedankt voor de tips!
   
  • Like
  Waarderingen: Kees

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu